Оновлену площу Митну у Львові відкриють до Дня міста

3298 0
До Дня міста – 3 травня, заплановано відкрити площу Митну після реконструкції.
візуалізація громадського простору на площі Митній

візуалізація громадського простору на площі Митній

«У 2016-му році тут виконано робіт на суму 3 млн 758 тис. гривень. Зараз тривають ремонтні роботи у підземному переході та відновлення фасаду Музею Пінзеля.

До робіт долучився підземний перехід, ремонт якого спочатку взагалі не був передбачений. Плануємо до Дня міста усі роботи завершити та відкрити площу», – розповіла начальниця управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко.

Читайте також: Як змінять громадські простори Львова. Плани урбаністів на 2017-й рік 

Найголовніше на площі Митній – це «сухий» фонтан. Його вже зроблено. Він буде пішохідним, тож люди можуть ходити по ньому. Також фонтан не створюватиме незручностей взимку, коли не функціонуватиме.

«Вода із нього битиме вгору прямо із замощення, тому люди зможуть проходити поблизу фонтану чи бігати по його території. Натомість скульптура хлопчика із фонтану нікуди не зникне. Вона, як раніше, залишиться на площі», – інформують у прес-службі ЛМР.

Нагадаємо, загальна вартість робіт реконструкції площі Митної становитиме близько 6 млн грн. Передбачено пониження площі, заміна верхнього покриття, заміна усіх комунікацій, оновлення фонтану, влаштування вуличних меблів та висадку нових зелених насаджень.

Опублікувала Марічка Мишок


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!