Onuka представить дебютний альбом у Львові 13 грудня

2279 0
13 грудня у клубі Event Hall Кіно відбудеться концерт-презентація альбому гурту Onuka – нового проекту Євгена Філатова (The Maneken) та екс-вокалістки Tomato Jaws і KOOQLA Нати Жижченко. Альбом також називатися «Onuka» і складається з десяти композицій англійською та українською мовами.
Фото організаторів

Фото організаторів

У дебютну платівку увійшли і треки When I Met You, Look, Misto, Time, виданні раніше на EP Look. На концерті альбом буде зіграний повним складом гурту – вокал, клавішні, електронні ударні, два тромбона, валторна та бандура, інформують організатори.

Євген Філатов і Ната Жижченко неодноразово працювали над спільними композиціями, натомість ідея зробити повноцінний спільний проект обговорювалася давно, але втілилася в життя лише влітку 2013 року, коли артисти приступили до запису дебютного синглу «Look». Євген став основним композитором і саундпродюсером проекту, а також виконав партії ударних, баса і клавішних, а Ната взяла на себе лірику, основний вокал і партію сопілки.

«Довгі роки я мала мрію – використати традиційні українські музичні інструменти та мелодику народної музики в своїх композиціях. Мені здавалося, що етнічні елементи збагатять електронну музику, зроблять її звучання більш глибоким, і, у той же час, близьким великій кількості людей. Хочеться, щоб молодь перестала сприймати народну музику, як прадавні сільські співи. Хочеться, щоб ми усі відчули зв’язок з нашою стародавньою музичною культурою. Ми хочемо придати їй новий імпульс, повернути їй актуальність за допомогою електронних аранжувань. Ми адаптуємо українську музичну традицію до саунду ХХІ століття», – каже Ната Жижченко.

Євген Філатов додає: «Ми з самого початку писали композиції двома мовами - українською та англійською. З одного боку ми, звісно хочемо, щоб молодь нашої країни полюбила Onuka. Але у той же час, ми налаштовані продемонструвати красу українського мелосу усьому світу. Ви навіть не уявляєте наскільки сучасно може звучати бандура та сопілка! А європейські слухачі, скоріш за все, взагалі не знають, що такі інструменти існують. Ми їх просвітлимо».

Назва проекту ONUKA - це шана дідусю Нати Олександру Шльончику, видатному майстру-виробнику музичних інструментів, серед найбільш відомих робіт якого реставрація кобзи, що належала Т.Г. Шевченку.

Початок концерту 13 грудня о 20:00. Квитки можна придбати на kasa.in.ua. Детальніше про гурт на сайті та Facebook-сторінці.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!