«Онур» ремонтуватиме третю ділянку вулиці Шевченка за майже 190 млн грн

1959 0
За проєктом на вулиці буде три смуги руху, громадський транспорт курсуватиме виділеною.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Реконструкцію третьої частини вулиці Шевченка, а саме ділянку від вул. Ярослава Мудрого до вул. Залізничної, виконуватиме компанія «Онур Конструкціон». Понад кілометр вулиці відремонтують за майже за 186,6 млн грн. Про це йдеться на сайті електронних закупівель Prozorro.

Тендер на проведення реконструкції останньої, найдовшої частини вулиці Шевченка ЛКП «Львівавтодор» оголосив ще в лютому. За результатами аукціону перемогла компанія «Онур Конструкціон». Також участь у тендері взяла компанія ПрАТ Львівське спеціалізоване будівельно-монтажне управління №1, вона запропонувала дещо вищу ціну за ремонт – 188, 5 млн грн.

Читайте також: Чому на вулиці Шевченка після реконструкції досі не працюють деякі світлофори

Попередня вартість робіт становила 194,7 млн грн.

Відповідно до проєкту, на вулиці буде три смуги руху, громадський транспорт курсуватиме виділеною. Чотири смуги буде на ділянці від вул. Єрошенка до вул. Залізничної, там громадський транспорт курсуватиме «виділенками» у двох напрямках. Уздовж усієї вулиці Шевченка будуть велодоріжки, також передбачені слоти для паркування. 

У ЛКП «Львівавтодор» дату початку робіт на цій ділянці ще не називають. Підприємство уклало договір із ТзОВ «Онур Конструкціон». «Львівавтодор» скерує документи у ДАБІ, інспекція має надати дозвіл на початок робіт, які триватимуть 10 місяців.

За даними системи YouControl, власниками «Онур Конструкціон», яка зареєстрована в Києві, є громадяни Туреччини Онур та Ісхан Четінджевіз, а також львів’янин Олег Фаріон. Компанія впродовж років виконує масштабні реконструкцій у місті.

Читайте також: Автостанцію від Янівського кладовища перенесуть на новозбудоване квазі-кільце

Нагадаємо, у Львові завершили ремонт вул. Шевченка на ділянці від вул. Хорватської до вул. Ярослава Мудрого за 58,8 млн грн. Першу частину реконструкції вулиці Шевченка, квазі-кільце на Залізничній та Левандівській, відкрили 13 серпня, цю ділянку відремонтували за майже 90 мільйонів гривень. Роботи також виконувала компанія «Онур Конструкціон».

У міськраді запевняють, що паралельно готуватимуть документацію із реконструкції вул. Залізничної, яка дає можливість швидше з центру виїжджати у район Рясного. Проєкт реконструкції вулиці розробили ще у 2013 році, згодом його допрацювали і затвердили. ЛКП «Львівавтодор» замовив проєкт у ТзОВ «Трамдорпроект».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!