Онищенко: Львову потрібен мораторій на нові пам’ятники

2228 0
Начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко вважає, що Львову потрібен мораторій на нові пам’ятники.

«Може, це не усім буде подобатися. Але, мені здається, ми вже стільки пам’ятників наставили у Львові, що нам треба зупинитися і подумати, чи ті пам’ятники нам покращують життя, громадський простір», – сказала чиновниця в ефірі Tvoemisto.tv.

Коментуючи самочинне встановлення у серпні статуї Ісуса Христа у Львові на одній з центральних площ, Лілія Онищенко сказала: «Якщо встановлюють якісь статуї, маючи якесь лише своє бачення, якщо людині щось приснилось – таким чином ми далеко не зайдемо. Це – громадський простір і люди не повинні його засмічувати. Тим більше, там є фігура Богоматері, так історично склалось. І її достатньо для цього простору».

Нагадаємо, в серпні у Львові без погоджень з’явилась статуя Ісуса. Її встановила ГО «Християнська Україна», проте згодом статую забрали. Вона викликала велике обурення в соцмережах, багато львів’ян називали її встановлення неподобством і висловлювали обурення, що перед тим не запитали думки мешканців.

Читайте також: У Львові пропонують ввести річний мораторій на пам'ятники Небесній сотні


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!