Киян попереджають, що цьогоріч буде складний опалювальний сезон

2711 0
Температура в оселях може бути нижчою, ніж зазвичай.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Цьогорічний опалювальний сезон буде складним, температура в оселях може бути нижчою ніж зазвичай. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко в ефірі телемарафону, передає Hromadske.

За його словами, місцева влада співпрацює з центральною щодо підготовки до опалювального сезону. Оскільки місто залежить від постачання енергоносіїв.

«У нас сезон буде непростий, і може бути температура в оселях трохи менша. Ми сподіваємось на вчасне постачання енергоносіїв, а ми вже надаватимемо послуги», – сказав Кличко.

Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, який очолив штаб із підготовки до опалювального сезону, в ефірі марафону наголосив на «найскладнішій зимі в нашій історії». Утім, він переконує, що опалювальний сезон розпочнеться вчасно, а тарифи на центральне опалення та гарячу воду не зростатимуть. Раніше президент Володимир Зеленський дав завдання уряду, щоб тарифи на газ та електрику не зростали.

Уряд зараз зосередився на відновленні пошкоджених або зруйнованих котелень (їх 331) та станцій теплокомуненерго (в Охтирці, Кременчуку та Чернігові) до початку опалювального сезону.

Читайте також: Треба сподіватися на власний ресурс. Павло Шеремета про те, як Україні жити далі

Зазначимо, що наразі Україна не продаватиме газ і вугілля за кордон – увесь внутрішній видобуток буде спрямований на внутрішні потреби українців. За даними уряду, Україна завершила опалювальний сезон із 9 млрд кубометрів газу в газосховищах, після чого одразу почалося їхнє поповнення. Станом на 1 червня в наших підземних сховищах зберігається вже 10 млрд кубометрів газу, але до початку опалювального сезону запаси хочуть збільшити до щонайменше 19 млрд кубометрів.

Через окупацію частини об'єктів скоротився видобуток вугілля, тож уряд шукає альтернативні варіанти його завезення, щоб збільшити об'єми на складах щонайменше до 2 млн тонн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!