Оперного співака та добровольця Василя Сліпака поховають у Львові

6071 0
Загиблого в зоні АТО соліста Паризької опери Василя Сліпака, який добровольцем пішов воювати на Сході України у складі 7-го окремого батальйону Добровольчого Українського корпусу, поховають у Львові.
фото: nv.ua

фото: nv.ua

«Деталі похорону будуть повідомлені додатково», – зазначається в повідомленні на сайті Львівської міськради.

Як стверджує один із військових ДУК ПС, який був у бою разом зі Сліпаком, оперний співак загинув біля селища Луганське близько 6 години ранку від пострілу снайпера з великокаліберної гвинтівки. «Була атака з боку Дебальцевого. Спочатку по позиціях військових ЗСУ стріляли з артилерії, пізніше пішли танки і піхота. Сліпак сидів за кулеметом. Крім нього снайпер підстрелив двох військових, стан середньої важкості», – розповів військовий Громадському. Також побратим Сліпака додав, що той приїхав на фронт півтора тижні тому.

Волонтер Яна Зінкевич у свою чергу повідомила, що Сліпак отримав смертельне кульове поранення в районі нижньої частини тулуба. «Отримав смертельне кульове поранення в районі нижньої частини тулуба. Зараз знаходиться в прифронтовому морзі, ми уже в процесі організації подальшого перевезення для оформлення та видачі тіла», – написала вона в Facebook.

В той же час, за інформацією прес-офіцера сектору Донецьк Аркадія Радківського, в районі Луганського з 00:00 до 06:00 ранку працювала БМП бойовиків. Було зафіксовано три обстріли по позиціях ЗСУ,  – повідомляє nv.ua.

Нагадаємо, у середу, 29 червня, у зоні бойових дій в Донбасі загинув вихованець Львівської консерваторії, співак Паризької опери Василь Сліпак, який в 2015 році став добровольцем.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!