Політична реклама

Оплачувана відпустка львів'ян може стати довшою

1158 0
Термін щорічної оплачуваної відпустки пропонують збільшити до чотирьох тижнів згідно з вимогами Європейської соціальної хартії. Відповідний законопроект до Верховної Ради внесла опозиція.

Законопроект "Про внесення змін до деяких Законів України", зокрема щодо тривалості щорічної основної відпустки, передбачає збільшення мінімальної відпустки – з 24 календарних днів на рік до 28, - інформує Високий Замок.

Згідно з частиною 3 статті 2 Європейської соціальної хартії (переглянутої) ETS № 163 від 03.05.1996 р. право на справедливі умови праці передбачає встановлення щорічної оплачуваної відпустки тривалістю не менше чотирьох тижнів.

У документі пропонують встановити належний термін оплачуваної відпустки і для окремих категорій працівників, які працюють на тяжких фізичних роботах. Для працівників, зайнятих на підземних гірничих роботах та в розрізах, кар'єрах і рудниках глибиною 150 метрів і нижче мінімальна тривалість оплачуваної щорічної відпустки встановлюється на рівні 32 календарних днів.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!