Оппоплатформа, Батьківщина і націоналісти. З ким іще львів’яни ідуть у парламент

2103 0
Багато діячів зі Львова та області ідуть із силами, які, імовірно, не проходять у Раду.
ілюстративне фото: Reuters

ілюстративне фото: Reuters

Із партій, що мають потрапити до парламенту, згідно з останнім соціологічним дослідженням, львів’яни є в «Оппозиційній платформі – за життя» та у «Батьківщині».

Так, №10 у списку, що очолили Юрій Бойко та Вадим Рабинович – львівський політик та бізнесмен Тарас Козак, нардеп 8-го скликання від Оппоблоку (колишньої Партії регіонів). Також у списку Віктор Медведчук, Наталія Королевська, Сергій Льовочкін, Василь Німченко, Нестор Шуфрич, Сергій Ларін, Сергій Дунаєв, Тарас Козак, Юлій Іоффе та решта відомих ексрегіоналів.

Читайте також: Троє львів'ян увійшли в першу десятку виборчого списку партії Петра Порошенка

А в партії «Батьківщина» під №5 – народна депутатка фракції Юлії Тимошенко Олена Кондратюк, кандидатка історичних наук, членкиня «Батьківщини» з 2007 року.

Ще у списку Юлії Тимошенко є такі прізвища: Сергій Тарута, Валентин Наливайченко, Сергій Соболєв та сама лідерка партії.

Львів’яни є у списках партій, що, за даними соціологів, непрохідні. Хоча приблизно третина виборців ще не визначились із тим, чи голосуватимуть.

Так, в об’єднаному списку ВО «Свобода» та інших націоналістичних сил (Нацкорпус, «Правий сектор», «ДІЯ», ОУН, КУН) є Олег Тягнибок (№1) та Руслан Кошулинський під №5.

Читайте також: Хто з львів'ян іде в парламент з «Голосом» Вакарчука. Перелік

Із «Громадянською позицією» Анатолія Гриценка, що також навряд набере достатньо голосів для входження в парламент, ідуть за списком нардеп Дмитро Добродомов (№2), секретар ЛМР Анатолій Забарило (№6), депутат ЛОР Андрій Білоус (№25).

Депутат ЛМР Валерій Веремчук висунутий в окрузі №116, депутат ЛОР Андрій Дума – в окрузі №122, нардеп Олег Мусій – №124, нардеп Богдан Матківський – №121, Володимир Саврук – округ №125).

Як повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv, «Громадянська позиція» також висунула в окрузі №115 міського голову Винник Володимира Квурта, якого раніше в цьому окрузі висунула партія Удар Віталія Кличка.

Ще з Анатолієм Гриценком у мажоритарному окрузі №117 іде Тарас Стецьків, директор з розвитку Центру політико-правових реформ, політик з досвідом. Про своє рішення Тарас Стецьків повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Також у п’ятірці Анатолія Гриценка – Микола Томенко, Микола Катеренчук, Марина Соловйова.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!