Оптимізм щодо COVID-19 в Україні та 13 тис. правок до закону про банки. Головне за ніч і минулу добу

2703 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Українська правда

Фото: Українська правда

Коронавірус – Львів – Київ. У Львові кількість хворих на коронавірус  не змінилась  – 27. На лікуванні у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні – 72 людей. На самоізоляції – 224 особи.

У місті продовжують перевіряти на коронавірус працівників, які вимушено контактують з великою кількістю людей – за добу  експрес-тестами охоплено 545 осіб, у трьох результат позитивний (в офіційній статистиці не враховується, оскільки потрібно підтвердження ще ПЛР-тестами). Також віднині будуть тестувати медичних працівників, які працюють реанімаціях, приймальних покоях, сімейних лікарів та медсестер.

В Україні – 1319 хворих на COVID-19 (плюс 11 за добу). Цифри оптимістичні, оскільки уже, принаймні, дві доби підряд відбувається сповільнення росту кількості нових хворих. 5 квітня – приріст склав плюс 86 осіб, а раніше кількість хвворих  зростала більш карколомно – на 100 і більше осіб. Чекаємо, скільки потриває ця тенденція, тоді можна буде робити уже довготривалі висновки.

Читайте також: Львівські екскурсоводи пішли в онлайн або Що буде з галицьким Вавилоном

А поліція вже склала 192 адмінпротоколи за появу у громадських місцях без масок та відвідування  парків та скверів. Найбільше у Дніпропетровській, Львівській, Одеській областях та у Києві. Детальніше за що каратимуть тепер іі які є суми штрафів можна прочитати тут
 

В Італії за останню добу виявили рекордно низьку кількість нових хворих на коронавірус –  3599 осіб. Натомість стрімко зростає кількість хворих на коронавірус у США  – 347003 людини (плюс 20 тисяч до попереднього дня).

У Великій Британії заразився прем'єр-міністр країни Борис Джонсон – він зараз в реанімації. Раніше на COVID-19 в країні перехворіли міністр охорони здоров'я та принц Чарльз.

Слуги олігарха. За даними медіа із понад 13 тисячі правок, які надійшли до «антиколомойського» закону 6000 подав виключений з фракції «Слуга народу» Антон Поляков, і це рекорд. Ще близько 1500 правок «прилетіло» від діючої «слуги» Ольги Василевської-Смаглюк.

Прізвища ще двох «слуг олігарха», які подали ще по півтори тисячі правок з’ясовуються.

Саме ж позачергове пленарне засідання Ради може відбутися в четвер або п'ятницю. На ньому крім другого читання закону про банки панують голосувати за нового міністра енергетики. Хто це буде наразі не повідомляється.

Читайте також: Світ як будинок, який ніхто не хоче ремонтувати. Висновки тижня, що минув

Гривня. Нацбанк зміцнив офіційний курс гривні на 15 копійок, встановивши його на 7 квітня на рівні 27,23 гривні за долар.

Гривня до євро тепер буде коштувати 29,38 гривні (на 6 квітня – 29,56 гривні).

(Не) Найбідніша країна? Консервативне видання зі США, яке відслідковує міжнародну політику The National Interest пише, що економіка України може не витримати коронавірусної кризи. Натомість американський журналіст Джо Ліндслі переконаний, що описана у статті Україна дуже сильно відрізняється від інноваційної країни із самостійницьким мисленням, яку він пізнав за останні три роки.

«Це не безпорадні люди. Країну з таким духом солідарності та прагненням до незалежності не можна вважати злиденною. Оскільки підвалини цього світу зіткнулися з екзистенційними загрозами, то, можливо, Україна тепер зможе продемонструвати іншим свою модель зростання, орієнтованого на громаду», – вказує Джо Ліндслі. 

Ми точно не впадемо. Уже було з надцять і економічних, і політичних, і військових прогнозів, що усе тут завалиться, але жоден з них не справдився. Усе буде Україна. Гарного Вам дня!  



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!