Орбан оголосив в Угорщині надзвичайний стан через війну в Україні

3750 0
Орбан заявив, що уряд не втрачає жодної хвилини, адже поруч йде війна, якій ніхто не бачить кінця.
Фото: depositphotos.com

Фото: depositphotos.com

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан оголосив про надзвичайний стан через війну в Україні. Такий режим почне діяти опівночі в ніч на середу 25 травня. Про це він заявив у відеозверненні на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Європейська правда з посиланням на Hirado.

Зазначається, що угорський уряд, який сьогодні склав присягу, почав роботу негайно. Орбан заявив, що вони не втрачають жодної хвилини, адже поруч йде війна, кінця якій ніхто не бачить.

«Ця війна становить постійну загрозу для Угорщини, ставить під загрозу нашу фізичну безпеку, а також ставить під загрозу енергопостачання та фінансову безпеку економіки та сімей. Ми бачимо, що війна і санкції Брюсселя призвели до величезного економічного потрясіння і різкого зростання цін», – сказав він.

Читайте також: «Є політики, які хотіли побачити душу в очах путіна», – Валерій Пекар

Орбан вкотре наголосив, що Угорщина повинна залишатися осторонь війни в Україні та захищати фінансову безпеку угорських сімей. За його словами, це вимагає простору для маневру та негайних дій.

«Уряд реалізує своє право згідно з Основним законом оголосити надзвичайний стан сьогодні з опівночі. Як і надзвичайний стан, запроваджений під час епідемії, це дозволить уряду негайно відреагувати та захистити Угорщину та угорські родини всіма можливими засобами. Про наші перші рішення я буду інформувати вас завтра», – зауважив Орбан.

Додамо, що Угорщина блокує нафтове ембарго щодо росії. Раніше Віктор Орбан заявив, що виключає можливість обговорення запропонованої ЄС заборони щодо продажу російської нафти на саміті лідерів наступного тижня, що є новим ударом по зусиллям Євросоюзу отримати підтримку шостого пакету санкцій.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!