Орендар кінотеатру «Дзвін» виступає проти створення музею гідності у цій будівлі

3455 0
У міськраді кажуть, що не претендують на всю будівлю, а лише на окремі приміщення.
Кінотеатр «Дзвін» (фото: Зоя Красовська)

Кінотеатр «Дзвін» (фото: Зоя Красовська)

Орендар будівлі колишнього кінотеатру «Дзвін» на вулиці Шептицьких, 45 вимагає не допустити створення Музею гідності в одному з приміщень будівлі. Відповідне звернення на своїй сторінці у Facebook оприлюднив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Читайте також: Не тут і не так. Чому меморіал Небесній Сотні не варто встановлювати на площі Довженка

ТзОВ «Дзвін і К» вимагає не підписувати ухвалу створення Музею гідності, яку прийняли на минулому пленарному засіданні 11 березня.

«У нас є всі документи, які визначають, що частина приміщень, а не цілісний майновий комплекс колишнього кінотеатру, готують під музей. Наступного тижня плануємо презентувати його концепцію і почати технічні роботи. Наша ухвала має всі юридичні підстави, і якщо вони звернуться до правоохоронних органів, то й ми звернемось, бо це є міська територія і міське приміщення», – розповів у коментарі Tvoemisto.tv Андрій Москаленко.

У ТзОВ «Дзвін і К» пояснюють, що підприємство утворили на базі рішення загальних зборів комунального кінотеатру у 2003 році з метою довготривалої оренди і подальшого викупу будівлі. Тоді міськрада мала оцінити цілісний майновий комплекс та укласти з ТзОВ договір оренди. Частину приміщень обіцяли передати під музей. Управління культури ЛМР оскаржувало це рішення, бо стверджувало, що його ухвалили без їхнього погодження та без відповідного конкурсу. Натомість обласний господарський суд заборонив міськраді вчиняти будь-які дії щодо зміни правового статусу будівлі та щодо майна загалом. Судові провадження тривають і досі.

Читайте також: Як виглядатиме меморіал Небесної сотні у Львові. Візуалізація

Нагадаємо, будівлю на вулиці Шептицьких, 45 збудували у 50-х роках минулого століття. Спершу тут був літній кінотеатр на місці зруйнованого у роки Другої світової війни. Пізніше його перейменували на «Маяк» та перетворили на закритий кінотеатр.

За часів незалежності кінотеатр почали називати «Двін», а окрім кіно тут демонстрували концерти. Після побудови поруч меморіалу імені Степана Бандери у травні 2007, місто планувало створити тут відповідний музей.

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!