На організатора концерту у Malevich Night Club склали протокол за людей без масок і дистанції. Фото

5871 0
На концерті не дотримали дистанції і не всі відвідувачі перебували у масках.

У львівському клубі Malevich Night Club 13 листопада відбувся концерт гурту «Бумбокс». Під час заходу у приміщенні не дотримали соціальної дистанції і не всі відвідувачі були у масках. Відповідні фото з'явилися у мережі Фейсбук. Їх оприлюднила журналістка Анастасія Абрамець.

Напередодні в анонсі події організатори запевняли, що всі заходи карантину будуть дотримані, зокрема масковий режим.

«На вході проводимо температурний скринінг. Дотримуємось маскового режиму. Соціальної дистанції дотримано. Відстань між столиками найбільша у Львові», –  йшлося в анонсі.

Під час концерту Тvoemisto.tv телефонувало кілька разів у клуб, аби розпитати, чому у них не забезпечені протиепідемічні заходи, але абонент був недоступний.

У поліції Львівщини повідомили, що склали на організатора заходу адмінпротокол за ст.44-3 (Порушення правил щодо карантину людей). Йому загрожує штраф у розмірі від 34 до 170 тисяч гривень.

Співробітники Галицького відділу поліції встановили, що організатори концерту не забезпечили дотримання необхідної дистанції між глядачами, окремі з яких також не використовували засобів індивідуального захисту (перебували у закладі без масок). У поліції кажуть, що концерт негайно припинили, як побачили повідомлення у соцмережі.

Водночас гурт «Бумбокс» виступив із заявою на своїй Фб-сторінці, що кількість людей була обмежена нормами, на вході міряли температуру, а тим, у кого не було маски, її видавали. Концерт-хол був поділений на кілька зон, за кожним, хто купив квиток, закріпили місце.

Ближче до кінця люди почали вставати, бо «рок-н-рол так діє на людей, навіть у карантин». Поліція, як зазначили музиканти, приїхала після концерту. Організатори концерту Big Show підписали протокол.

Зазначимо, що раніше правоохоронці склали протокол про порушення карантину на організаторів людного концерту у центрі Львова. Тоді, 21 жовтня, в центрі міста гурт «Без обмежень» знімав кліп, а опісля поблизу пам’ятника Адаму Міцкевичу відбувся їхній «Секретний концерт», який організував «Київстар». З опублікованого у мережі відео помітно, що у заході взяли участь близько двох сотень людей. Соціальної дистанції вони не дотримувались. 

Від початку листопада у Львові та в області поліцейські уже склали 944 адміністративних протоколи за порушення протиепідемічних заходів.

Нагадаємо, що з цієї суботи 00:00 і до 00:00 понеділка по усій Україні діятиме карантин вихідного дня. Протягом цих двох днів працюватимуть виключно продуктові магазини, аптеки, транспорт, ветеринарні аптеки, автозаправні станції (без зон харчування), поштові відділення. Ресторани, кафе та інші заклади харчування мають припинити роботу або працювати виключно на виніс/доставку. Львівська міська рада готує позов, щоб оскаржити цю постанову у суді. 

Аби обійти рішення уряду про карантин вихідного дня, виконком зробив суботу та неділю робочими днями у Львові.

Фото Анастасії Абрамець і поліції Львівщини

 


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!