Оркестр INSO-Львів презентує симфонічну програму спільно з ізраїльським ансамблем

1393 0
Вперше в Україні прозвучать два твори сучасних ізраїльських композиторів: Авнера Дормана і Дора Фішера.
Фото: vlasno.info

Фото: vlasno.info

5 жовтня у Львівській філармонії віртуозний ізраїльський ансамбль Tremolo Ensemble разом із оркестром INSO-Львів під батутою Теодора Кухара презентує потужну симфонічну програму, у якій ключову роль відіграє перкусія. 

Саме перкусія формує провідну барву музики Леонарда Бернстайна до оскароносної стрічки «У порту». Вперше в Україні прозвучать два твори сучасних ізраїльських композиторів: Авнера Дормана і Дора Фішера. Обидва твори можна описати як концерти для ударних з оркестром, 

Твір «Spices, Perfumes and Toxins!» («Приправи, Парфуми і Токсини!») складається з трьох частин, які, за словами композитора Авнера Дормана, «вказують на три субстанції, які дуже ваблять, але водночас сповнені небезпеки». У творі поєднуються східні ударні інструменти з оркестровою перкусією і роковими ударними.

«Anticipation and Absurdity» («Очікування й Абсурдність») Дора Фішера отримав другий приз Klon Award для молодих композиторів. Цей твір має візуальну, майже кінематографічну музичну мову і є свого роду галереєю ритмів.

«Симфонічну картину» за оперою «Порґі і Бесс» Джоржа Ґершвіна (в аранжуванні Роберта Рассела Баннета) називають родзинкою програми, адже з цієї опери походить «Summertime».

Послухати концерт можна 5 жовтня о 18:00.

Партнерська публікація

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!