Київ

«Дітям в Україні потрібно повернути дитинство». Орландо Блум побував у Києві та області

1074 0
Голлівудський актор Орландо Блум відвідав діток у Києві, Демидові та Ірпені, погрався із псом-сапером Патроном та поспілкувався з президентом.

Орландо Блум прибув в Україну як Посол доброї волі ЮНІСЕФ на запрошення організації 25 березня. Він побував в одному зі спеціально облаштованих безпечних дитячих просторів “Спільно”, відвідав багатодітну родину в Демидові на Київщині, яка всиновила кількох малюків, провів освітній квест для дітей в Ірпені та зустрівся з президентом Володимиром Зеленським. Відповідні дописи актор зробив в своєму Інстаграмі. 

25 березня актор побував у центрі "Спільно", де діти можуть грати, навчатися та отримувати психосоціальну підтримку та який підтримує ЮНІСЕФ, після чого поділився своїми враженнями: ""Спільно" українською мовою означає "разом", і таких центрів тут понад 180. Той, який я відвідав, був побудований глибоко в метро, ​​щоб забезпечити їх безпеку. На кілька годин щодня батьки можуть залишити своїх маленьких дітей і дати їм відчуття нормальності, пограти в ігри та просто побути дітьми. Дітям в Україні потрібно повернути дитинство", - написав Орландо.

26 березня голлівудська зірка разом з телеведучим Олександром Педаном та псом-сапером Патроном приїхали в Ірпінь. Там вони провели освітній квест із мінної безпеки для 150 українських дітей.

«Боляче бачити, як діти живуть у містах і селах заповнених мінами та боєприпасами. Загроза життю дітей дуже висока, навіть коли вони просто вийшли на прогулянку в лісі неподалік свого дому. Я побував у таких містах, наприклад, у Ірпіні. Сьогодні бачив як діти у ігровій формі навчались правилам мінної безпеки спільно з чудовим Патроном, Псом доброї волі ЮНІСЕФ», – каже Орландо Блум.

«Орландо хороший чоловік. В його очах видно як він любить дітей і собак. Він не скупий на компліменти та обійми. Впевнений, що в нього було багацько справ вдома, але мені так приємно, що він обирає шлях добра. Бо це якраз про конверсію слави в добрі справи. Коли твої здобутки можуть комусь врятувати життя. Це важливе. Ми з Орландо зразу знайшли спільну мову, бо він вміє уважно слухати про мінну небезпеку. А мене сиром не годуй — дай розповісти про правила поводження з небезпечними предметами, ви знаєте. Ну то пан Блум тепер теж знає «Не підходь! Не чіпай! 101 набирай!» – йдеться в дописі від імені пса Петрона.

Посол доброї волі ЮНІСЕФ також розповів про свою поїздку до села Демидів Київської області та знайомство з багатодітною родиною. У цій сім’ї – дев'ятеро дітей, з яких четверо – усиновлені. На думку британського актора, ця родина – чудовий приклад України майбутнього, де діти, які залишилися сиротами, зростають у родинах, а не в інтернатах.

Під час зустрічі з президентом Зеленським актор обговорив проекти гуманітарної допомоги, питання відбудови, орієнтовані саме на інтереси дітей. «ЮНІСЕФ і наші команди будуть працювати над кількома напрямками, наближати перемогу і повертати українським дітям щасливе дитинство», - йдеться в дописі в Інстаграмі президента Зеленського.

У пресслужбі Офісу президента інформують, що Орландо Блум висловив готовність розповідати світові про те, що відбувається з українськими дітьми. Водночас він наголосив, що для більшої ефективності необхідна стратегія, яка гарантуватиме порятунок дітей і їхнє успішне повернення додому. 

«Моя мама сказала: побачиш Зеленського - скажи йому перемогти», — каже Орландо Блум Зеленському на відео, яке поширило ОП. За словами актора, його мама співає український гімн.  

Працівники Укрзалізниці влаштували для акторка своєрідний тест на українця. Блуму запропонували вимовити назву держпідприємства, адже, зазвичай, іноземцям важко даються слова української мови з таким закінченням. Втім, актору слово "Укразалізниця" далося з легкістю, що він і продемонстрував на відео. Також Блум звернувся до лідера гурту U2 Боно, який свого часу так і не зміг вимовити назву Укрзалізниці. "Пробач, Боно, але в мене вийшло", - сказав Орландо.

У мережі також шириться відео, де зірка прогулюється поблизу метро Арсенальна.

 

Відмітимо, це друга поїздка Орландо Блума в Україну: в 2016 році актор відвідував Донбас. Тоді знаменитість побував у Краматорську, Святогірську, Слов'янську та Маріуполі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!