Ощадбанк розмістив облігації Львова на 440 мільйонів гривень

1719 0
Дохід із цих облігацій піде на розвиток львівської інфраструктури.
Фото: соцмережі

Фото: соцмережі

Ощадбанк сьогодні, 26 червня, розмістив на фондовій біржі ПФТС Облігації внутрішньої місцевої позики Львівської міськради серії G та H на суму 440 млн грн, повідомляє прес-служба ЛМР.

Облігації місцевих позик – це інструмент залучення грошових коштів для потреб місцевого розвитку. Так, у цьому випадку Львів кожного року матиме 17,89% доходу від 440 млн грн, строк обігу — 3 роки. Отримані кошти спрямують на розвиток інфраструктури міста. Розміщення облігацій Львівської міської ради є першим розміщенням муніципальних облігацій в Україні за чотири роки: останній раз подібне розміщення відбулося в 2014-му.

Читайте також: Кредитна історія. Скільки винен Львів і скільки ще може позичити

«У 2018 році ми скористались новими інструментами фінансування, одним з яких є емісія облігацій, яка дає можливість виконати заплановані роботи з покращення інфраструктури Львова на 440 млн грн уже в цьому році», – зауважив заступник міського голови Львова з фінансово-економічних питань Геннадій Васьків.

Нагадаємо, у грудні депутати Львівської міської ради ухвалили рішення випустити облігації місцевої позики на суму 440 млн. Як розповіла директорка департаменту економічного розвитку ЛМР Ірина Кулинич, початково планувалося випустити облігації серій F та H на загальну суму 380 млн грн, однак після консультацій з депутатами, суму збільшили ще на 60 млн грн. За кошти від облігацій планують ремонтувати дороги та водогони.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!