Осінь у Львові. Фоторепортаж із парку Погулянка

1593 0
Зібрали для вас кілька атмосферних фото із прогулянки з осінню.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

Осінь у Львові робить місто ще гарнішим, підкреслюючи його настрій. Особливо гарно осінню у парках. Тvoemisto.tv пропонує кілька фото із парку Погулянка, куди уже навідалася осінь.

Читайте також: ТОП-5 локацій для осінніх прогулянок у Львові

Львівський лісопарк «Погулянка» розташований на південному сході міста, між вулицями Пасічною, Вашинґтона, Зеленою та Личаківським кладовищем.

У ХVІІ ст. власником місцевих ґрунтів був львівський бургомістр Ян Аттельмаєр (Attelmajer), якому у 1641 р. вдалося за малу суму 6 злотих на рік взяти в оренду міські лани, що сягали майже Снопкова і Винників. У 1810 р. за 20000 злотих ця територія перейшла у власність адвоката Франциска Венґлінського відомого у Львові своєю підприємливістю. Саме за часів Венґлінського місцевість отримала назву «Погулянки», або ж «ліска Венґлінського».

Фото Анни Чистякової


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!