Політична реклама

Осінню депресію "знищують" хороший сон та яскраві кольори

1071 1
За даними ВООЗ, осінньою депресією страждає кожна п‘ята людина в світі. Медики кажуть: сезонна депресія викликана скороченням світлового дня та браком сонця.

Зменшити осінню депресію зможуть фізичні навантаження, повноцінний сон, правильне харчування, красиві та яскраві кольори в одязі та інтер’єрі.

Світлотеропія, аромотерапія, музикотерапія, танці здатні пом‘якшити негативний біоритмологічний вплив. Необхідно нормалізувати режим сну. Якщо людина стає млявою, безініціативною, не хоче вчитися або працювати, то в неї дефіцит біологічних речовин. У цьому випадку, так само можна застосовувати препарати рослинного походження, які покращують стан людини, що дозволить досягти певної психологічної та психофізіологічної гармонії. Не забувайте про полівітаміни, їжте більше фруктів і овочів.

ЇЖТЕ СМАЧНО ТА КОРИСНО

Наш емоційний настрій багато в чому залежить і від того, що ми їмо. До найкорисніших продуктів, що допомагають виробленню ендорфінів відносяться: гіркий шоколад, банани, червоний болгарський перець, грейпфрут, авокадо.

Також впоратися з осінньою нудьгою допоможуть ненасичені жирні кислоти. Адже з них складається третина структури мозку. Вони покращують мікроциркуляцію крові в судинах головного мозку, роблять їх еластичнішими. Якщо організму не вистачає кислот Омега-3, то нервові клітини — нейрони — працюють у зниженому темпі, через що знижується емоційний фон і виникає почуття туги. Тому обов’язково в раціоні мають бути:

— Рослинні олії — оливкова, соєва, рапсова, соняшникова, арахісова;

— Риба. Особливо морські види. Вони містять велику кількість поліненасичених жирних кислот Омега-3. Ці кислоти беруть участь в гормональному та ліпідному обміні, допомагають на біохімічному рівні підтримувати емоційну стійкість і пручатися депресії. А також можна купити в аптеці полівітамінний комплекс з Омега-3 кислотами.

— Мармелад, пастила, сушені фрукти.

— Замість кави краще пити какао. По суті — той же шоколад.

— Обов'язково потрібно їсти овочі та фрукти червоного та помаранчевого кольорів. Всі вони — персики, нектарини, кавуни, помідори, перці — впливають на нашу ендорфінну активність. Чим більше кольорів будуть присутніми в нашій тарілці, тим краще.

Джерело: ВКурсе

11 Вересня, 2012 10:12
Мар'яна В осінньої депресії жодних шансів, адже за вікном тепло й сонячно ;)
Творчих робочих днів, яскравих вихідних- „Твоєму місту”, нашому Львову й усім, усім, усім!!!!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!