«Оскар-2022». Хто отримав статуетки та як підтримали Україну

1422 0
Під час церемонії організатори премії показали ролик зі словами на підтримку України, однак у ньому не було жодного слова про роль Росії у війні.
Фото: National Public Rafio

Фото: National Public Rafio

Сьогодні, 28 березня у Лос-Анджелесі завершилася 94-та кінопремія року – «Оскар-2022». Під час церемонії хвилиною мовчання вшанували жертв війни в Україні.  Про це повідомляє Американська академія кіномистецтва у Twitter.

Організатори премії показали ролик зі словами на підтримку України, однак у ньому не було жодного слова про роль Росії у війні.

«Ми просимо вас про хвилину мовчання на знак солідарності з народом України, який зараз стикається з вторгненням, конфліктом та несправедливістю на своїй власній землі. Хоча кіно для нас є важливою можливістю висловити нашу людяність під час конфлікту, реальність така, що мільйони сімей в Україні потребують їжі, медичної допомоги, чистої води та екстрених служб. Ресурсів обмаль, і ми разом, як глобальна спільнота, можемо зробити більше. Ми просимо допомогти Україні у будь-який спосіб. Стоїмо поряд з Україною. Ми просимо вас підтримати Україну всіма можливими способами», – йшлось у ролику.

Читайте також: Не бійтеся. Путін не зможе залишитися при владі

Вручення статуеток відбувалось у восьми категоріях, серед яких «Найкращий звук», «Найкращий грим», «Найкращий короткометражний мультфільм», відбулись за годину до початку основної церемонії. До телевізійної версії потрапили лише промови переможців у цих номінаціях.

Цьогоріч тріумфатором премії став фільм «Дюна». Стрічка зібрала шість нагород. Найкращим актором року був названий Вілл Сміт за роль у фільмі «Король Річард», а «Найкращою акторкою» – Джессіка Честейн за роль у стрічці «Очі Теммі Фей».

У номінації «Найкращий фільм» заповітну статуетку здобула картина «CODA: У ритмі серця».

Найкращим режисером став Джейн Кемпіон за фільм «У руках пса».

Найкращий документальний короткометражний фільм: «Королева баскетболу».

Найкращий документальний повнометражний фільм: «Літо душі».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!