Основна сесія ЗНО може розпочатися 25 червня

1700 0
У разі реалізації такого варіанту вступну кампанію на основі 11 класів проведуть у серпні.
Фото: uk.etcetera.media

Фото: uk.etcetera.media

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання орієнтовно може розпочатись 25 червня 2020 року. Про це у своєму Фейсбуку повідомив генеральний директор директорату вищої освіти МОН Олег Шаров.

У разі реалізації такого варіанту вступну кампанію на основі 11 класів проведуть у серпні.

Читайте також: Три тижні карантину з користю. Підбірка безкоштовних освітніх платформ

«Вступна кампанія — ЗНО, ЄВІ (єдиний вступний іспит з іноземної мови для вступників до магістратури), ЄФВВ (єдине фахове вступне випробування для вступників до магістратури зі спеціальностей «Право» та «Міжнародне право») обов’язково будуть проведені», — йдеться в повідомленні.

Він наголосив, що незалежне оцінювання та інші вступні іспити з використанням технологій ЗНО дозволяють не тільки забезпечити справедливий вступ, а й убезпечити вступників від скупчення в приймальних комісіях та на вступних іспитах, що дуже важливо в цьому році.

Читайте також: Буде, як у світі. Юрій Рашкевич про реформу вищої освіти

«ЗНО буде проведено орієнтовно з 25 червня до 17 липня. Вступна кампанія на основі 11 класів буде посунута на один місяць (серпень замість липня), навчальний рік для першокурсників ймовірно розпочнеться 15 вересня (для інших курсів він може розпочатись у звичайні строки)», — каже він.

Календар інших вступних кампаній визначать до кінця квітня. Однак він додав, що ці строки можуть бути змінені, якщо заборону на відвідування закладів освіти її продовжать після 1 червня 2020 року.

Нагадаємо, що у листі Міністерства освіти також закликали не проводити випускні у школах та останні дзвоники.


ТЕГИ: студенти

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!