Останніми тижнями росія знову змінила підхід у війні, – розвідка Британії

884 0
Розвідка нагадує, що ще з 2014 року росія намагалася послідовно реалізовувати свою стратегічну мету щодо України – встановити контроль над нею.
Фото: T1

Фото: T1

Останніми тижнями росія, схоже, знову змінила підхід. Зараз кампанія передусім спрямована скоріш на те, щоб виснажити українських військових, аніж захопленні значних нових територій. Про це йдеться в розвідувальному огляді Міноборони Британії до роковин початку повномасштабної війни, – повідомляє «Європейська правда» .

«До квітня 2022 року росія почала усвідомлювати, що задум провалився, та зосередилась на розширенні й оформленні свого контролю над Донбасом і півднем. Просування, якого вдавалось досягти, було дуже повільним і коштувало їй надзвичайно дорого. Зараз керівництво рф напевно розглядає це як довгострокову операцію, у якій вони сподіваються на те, що чисельні переваги росії у населенні та ресурсах врешті виснажать Україну», – йдеться в огляді. 

Читайте також: «Лютий рік незламності». Зеленський звернувся до українців у роковини великої війни

Розвідка нагадує, що ще з 2014 року росія намагалася послідовно реалізовувати свою стратегічну мету щодо України – встановити контроль над нею. Усі попередні роки кремль намагався досягти свого підривною діяльністю, анексувавши Крим та розпочавши неоголошену війну на Донбасі. 

Рф вирішила піти на повномасштабне вторгнення в Україну після того, як не зуміла встановити контроль над нею гібридними методами, а тепер, знову зазнавши невдачі, веде війну на виснаження. 24 лютого росія спробувала новий підхід і сподівалась завдяки повномасштабному вторгненню силою взяти під контроль всю Україну і змінити владу.

Нагадаємо, що ворог продовжує приховану мобілізацію. Зокрема, в регіонах Кавказу чоловіків призовного віку активно мобілізують для участі в бойових діях. Їй підлягають всі чоловіки незалежно від стану здоров’я та бажання воювати. Велика кількість мобілізованих – це громадяни, які відбували чи відбувають покарання в пенітенціарних закладах. Ув’язнених звільняють за умови добровільної участі в бойових діях на території України.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!