Остап Стахів програв апеляцію

7185 0
Львівський апеляційний суд залишив Остапа Стахіва під вартою.
Фото: Варіанти

Фото: Варіанти

Сьогодні, 24 листопада, Львівський апеляційний суд не задовольнив апеляцію Остапа Стахіва, якого підозрюють у насильницькій зміні конституційного ладу. Відтак, він залишається під вартою. Таке рішення колегія суддів ухвалила під час судового засідання, повідомляє Іnterfax.

Рішення є остаточним та оскарженню не підлягає.

Читайте також: Буде кінець світу, ми знаємо, як врятуватися. Хто і навіщо заперечує пандемію коронавірусу

На початку засідання адвокат підозрюваного змінив суть апеляційної скарги – тепер він просить суд скасувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, хоча раніше просив змінити тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Сам Стахів заявив, що своєї провини не визнає і підтримує вимоги свого захисника. Каже, що не ховався від суду і назвав справу проти себе замовною. Він також зачитав звернення до уповноваженого з прав людини. Стахів заявив, що його викрали з лікарні у Закарпатській області та силою привезли до Львова.

Також підозрюваний повідомив, що його утримують у камері без питної води, без опалення та цілодобово в камері включено сильне освітлення. У зв'язку з порушенням його прав Стахів заявив, що минулої п'ятниці оголосив голодування.

У свою чергу, представник державного обвинувачення заявив, що Стахів активно ухилявся від участі в судовому засіданні щодо обрання запобіжного заходу і у зв'язку з цим вважає рішення суду першої інстанції обґрунтованим.

Читайте також: Активакцинальний рух у регіонах України координували з Росії

Нагадаємо, що 16 листопада СБУ провела обшуки у квартирі Остапа Стахіва на вул. Івана Франка, 60. Обшуки провели відповідно до статті 109 Кримінального кодексу України (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади). СБУ перевіряло його діяльність. Також зареєстроване провадження за статтею 113 ККУ (Йдеться про диверсію. Дії з метою ослаблення держави, зокрема спрямовані на поширення епідемій).

Цього ж дня Служба безпеки України повідомила, що заблокувала антиукраїнську мережу, яка під кураторством Росії розробляла плани захоплення влади. Під антивакцинальними гаслами намагалися дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в країні. Як повідомили у пресслужбі СБУ, зловмисники закликали до насильницької зміни конституційного ладу. За попередньою інформацією, їхні дії координували російські куратори.

Тvoemisto.tv дослідило і спростувало основні тези, які транслює львівський «Covid-дисидент» Остап Стахів, а також з’ясувало, якими механізмами впливу користуються антивакцинатори та чому їм це може бути вигідно. Про це та більше читайте в матеріалі. Після цього депутат Львівської міськради від партії «Голос» Ігор Шолтис подав звернення щодо діяльності антивакцинатора Остапа Стахіва. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!