Масове отруєння у Львові: зараз у лікарні вже 35 осіб

3317 0
У період з 12 по 14 травня цього року в Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню з попереднім діагнозом «харчова токсикоінфекція» та «гостра кишкова інфекція» госпіталізовано 42 особи, з них чотири дитини. Про це повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР.
фото: organic.ua, zakaz.ua

фото: organic.ua, zakaz.ua

Сім осіб виписані на їх вимогу, всього в стаціонарі на даний час перебуває 35 осіб, з них четверо дітей до 18 років. Із числа госпіталізованих 27 пацієнтів перебувають у стані середньої важкості і у 8-ми осіб стан наближається до задовільного. 

За повідомленням № 1632/07-03 від 13.05.15 року ГУ Держсадепідслужби у Львівській області, при зборі епіданамнезу встановлено, що всі, хто захворів, 11 травня харчувалися у ресторації на площі Ринок та вживали кури-гриль, картоплю по-домашньому, страви з риби та страви з заварним кремом.

Нагадаємо, вранці у четвер, 14 травня, в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР повідомляли про те, що у Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню з попереднім діагнозом харчова токсикоінфекція» та «гостра кишкова інфекція» госпіталізовано 28 осіб.

Як повідомлялося раніше, за попередньою інформацією, всі люди, які потрапили у лікарню із харчовим отруєнням, відвідували 11 травня заклад Театр пива «Правда», що входить до складу Холдингу емоцій !FEST.

Як повідомили у компанії, санітарно-епідеміологічна служба взяла зразки продуктів на експертизу. Зараз ресторан закритий на дезінфекцію.

«За одну добу було проведено кількаразову дезінфекцію кухні та всіх приміщень закладу. Шеф-кухаря та усіх працівників кухні, що працювали в понеділок, 11 травня, відсторонено від роботи до з'ясування обставин та отримання результатів аналізів»,  – йдеться у повідомленні прес-служби Холдингу емоцій !FEST.

Читайте також: Чи відшкодовуватимуть збитки львів’янам, що отруїлися

Крім того, працює гаряча лінія (0800 501 494), через яку продовжується збір інформації про обставини ймовірного отруєння.

«Ми не робимо попередніх висновків і очікуємо результатів санітарної експертизи через декілька днів. Але розглядаємо кілька ймовірних версій, що могли спричинити таку ситуацію: неякісні продукти від постачальників, людський фактор чи недобросовісна конкуренція»,  – зазначають у Холдингу емоцій !FEST.

Нагадаємо, за фактом отруєння  правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.

Опублікувала Олена Марченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!