Політична реклама

Отримати безкоштовну земельну ділянку в Україні важко, але можливо

1483 0
Стаття 121 Земельного кодексу, про те, що кожен має право отримати землю для будівництва та обслуговування житлового будинку, для садівництва, городництва, фермерства, під дачу або гараж, звичайно, діє. Хоч, зважаючи на те, що в даній сфері в Україні панує «феодалізм», реалізувати таке право дуже важко.

Можна визначити одну закономірність: чим престижніше місце, де розташована потенційна ділянка, тим складніше буде його отримати.

Наприклад, у Києві це практично неможливо (діючи суто законними методами), якщо мова не йде про приватизацію ділянки, на якій знаходиться приватний будинок, що належить по праву власності заявнику, стверджує юрист Олександр Попов.

«Не варто чекати, що питання вдасться вирішити протягом декількох тижнів. Навіть якщо суворо дотримуватися закону, термін оформлення приватизації складе не менше 3-х місяців (на практиці найчастіше ще довше). Також не повинні бентежити відмови, оскаржуйте їх», —радить Попов.

За його словами, шанси на успіх підвищує залучення до процесу юриста, що спеціалізується на земельних питаннях в регіоні, в ідеалі — районі або населеному пункті. Він допоможе подолати «місцеві особливості» процедури і заощадить клієнту гроші і час.

Джерело: ВКурсе


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!