Отримати дозвіл на міжнародні вантажні перевезення можна онлайн

6892 0
Міністерства інфраструктури і цифрової політики запустили новий портал.
Фото: ar.volyn.ua

Фото: ar.volyn.ua

Міністерство інфраструктури та міністерством цифрової трансформації запустили транспортний портал електронних послуг, де можна оформити документи на міжнародні вантажні перевезення онлайн. Про це повідомляє Громадське.

«Коли перевізник виїжджає закордон, йому потрібен цей дозвіл. Електронні рішення дозволяють прибрати чиновника, і будь-хто з учасників ринку зможе отримати дозвіл через цифрову заявку», – говорить міністр інфраструктури Владислав Криклій. 

В Україні, за його словами, щороку видають майже 800 тисяч дозволів на міжнародні автоперевезення та перевезення негабаритних вантажів вручну.

Читайте також: В Україні з'являться електронні учнівські та студентські квитки

За допомогою порталу компанії зможуть забронювати дозвіл на перевезення за 3 хвилини, але готовий документ доведеться забирати у паперовому вигляді у відповідному пункті видачі від Укртрансбезпеки. Фізична присутність викликана тим, говорить Владислав Криклій, що інші країни надають дозволи саме у паперовому вигляді, але згодом це може змінитись.

Пізніше на порталі мають додати й інші послуги, зокрема і для авіа та морських перевезень


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!