Отримати статус безробітного українці можуть у «Дії»

1475 0
Це має спростити процедуру й дозволити охопити державною підтримкою якнайбільше безробітних українців.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Кабінет міністрів України ухвалив постанову, де визначив порядок реєстрації безробітних, нарахування та виплату допомоги з безробіття під час війни. Так, громадяни можуть скласти заяву про надання статусу безробітного, призначення допомоги чи припинення реєстрації за допомогою порталу або мобільного додатку «Дія» та електронних сервісів Державної служби зайнятості.

Читайте також: У «Дії» з'явився новий документ, що замінить втрачений через війну паспорт

«Війна призвела до закриття низки підприємств та зупинки роботи бізнесів. Це спровокувало хвилю безробіття, яка посилилася масовим переміщенням людей в західні регіони держави. Допомога з безробіття буде виплачуватися після реєстрації через портал або додаток «Дія» чи електронні сервіси служби зайнятості», повідомляє заступник міністра економіки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігор Дядюра.

Це, за його словами, значно спростить процедуру й дозволить охопити державною підтримкою якнайбільше безробітних українців.

Водночас у областях, де центри зайнятості не можуть забезпечити фінансування допомоги, переказувати кошти буде АТ «Ощадбанк» на банківський рахунок заявника або шляхом переказу через міжнародну платіжну систему «MY TRANSFER».

Нагадаємо, що в уряді України затвердили порядок використання вже анонсованого «єДокумента». Його можна буде згенерувати в застосунку та на порталі «Дія». «єДокумент» міститиме всю необхідну інформацію та QR-код для підтвердження особистості. Це допоможе українцям, які через війну втратили документи, засвідчувати за необхідності свою особу.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!