Отримувачам пільг і субсидій спростили процедуру зміни постачальника газу

1421 0
Цим категоріям населення більше не потрібно повідомляти Управління соцзахисту про зміну постачальника та щомісячну ціну газу.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Міністерство соціальної політики України спростило процедуру інформування про зміну постачальника газу для вразливих категорій населення – побутових клієнтів, які отримують субсидії чи пільги, повідомляє НАК «Нафтогаз України».

Читайте також: Газ, світло та опалення. Як зростуть для українців тарифи на «комуналку» у 2021 році

Відтак, тепер клієнтам не потрібно особисто відвідувати чи повідомляти Управління соціального захисту населення (УСЗН) про зміну постачальника та щомісячну ціну газу. Це стало можливим після того, як між постачальниками та органами соцзахисту був налагоджений обмін даними в електронному форматі.

«В умовах протиепідемічних заходів та з метою запобігання поширенню Covid-19 місцеві управління соціального захисту населення не повинні вимагати від отримувачів пільг та субсидій додаткового підтвердження чи довідок щодо зміни постачальника», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Чи можуть львів'яни уникнути зростання ціни на доставку газу. Роз'яснення

У «Нафтогазі» також нагадали, що субсидіанти та пільговики можуть безперешкодно змінити постачальника газу. Зміна постачальника не впливає на пільги та субсидії, які нараховувалися клієнту до цього.

Нагадаємо, що у січні уряд встановив граничну ціну на газ на рівні 6,99 грн за кубометр. Така ціна діятиме на час карантину.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!