Політична реклама

Овочі та фрукти в Україні ще подешевшають

1061 0
З початку липня вартість основного набору овочів і фруктів українців знизилася майже на третину, повідомила керівник проекту "АПК-Інформ: овочі і фрукти" Тетяна Гетьман.

"Минулого тижня динамічне зниження цін відзначалося практично по всіх основних видах овочів. Найбільший вплив на зниження вартості плодоовочевого кошика, як і раніше, мали томати, які за тиждень стали дешевшими ще на 30%. Також великий внесок у зниження цін на основний набір овочів внесла цибуля, яка втратила у ціні 25%. Тенденція до зниження цін намітилась і на картоплю, яка і без того залишається рекордно дешевою", - розповіла експерт.

За прогнозами Гетьман, надалі можна очікувати зниження цін на яблука через рекордні показники врожаю.

Нагадаємо, раніше в "АПК-Інформ" заявляли, що спекотна весна та літо призведуть до того, що українці не зберуть очікуваний врожай картоплі. Найбільше врожай картоплі постраждав у східному і центральному регіонах країни, тут в деяких областях дощів не було з початку літа і, за оцінками окремих виробників, картоплі вони зберуть на 20-25% менше, ніж у минулому році. 
Джерело: tsn.ua

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!