Оздоровчий центр на Львівщині для дітей зі спеціальних інтернатів закриють

1767 0
На сьогодні табір не виконує свою функцію.

У 2017 році депутати Львівської облради створили на базі школи-інтернату І-ІІ ступенів «Надія» у Верхньому Синьовидному дитячий табір для оздоровлення та відпочинку для вихованців з усіх спеціалізованих закладів на Львівщині. На сьогодні оздоровчий курорт не виконує своєї функції, діти сюди не приїжджають, тому у ЛОДА планують закрити табір, об’єднавши його з обласним центром туризму. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила головна спеціалістка відділу ліцензування та атестації навчальних закладів департаменту  освіти і науки ЛОДА Олександра Солтис.

КЗ ЛОР Верхньосиновидненська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів «Надія»

Читайте також: Спеціалізовану школу-інтернат у Великому Любіні можуть закрити

«Там мали оздоровлюватися вихованці наших обласних спеціальних закладів та навчально-реабілітаційних центрів – це діти з різними нозологіями як-от інтелектуальними порушеннями, ДЦП тощо. Але керівники установ не скеровували туди дітей на оздоровлення, тому що немає для цього ніяких умов, ні водойми, тобто табір при дорозі. Раніше це була спеціальна школа для розумово відсталих дітей, але з часом їх ставало менше, тому ми скоротили і закрили її, а на базі створили цей табір», – пояснює вона.

Вже два роки табір практично пустує. Однак персоналу комунального закладу потрібно платити зарплат. На рік ця сума становить близько 4 млн грн. У стрічці обласного бюджету на наступний рік кошти на утримання установи «Дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Надія» у Верхньому Синьовидному заклали лише на 4 місяці.

Читайте також: Дитячий санаторій «Журавно» на Львівщині перепрофілювали у психоневрологічний інтернат

Натомість, зі слів Олександи Солтис, у профільному департаменті планують об’єднати цей оздоровчий заклад, де наразі функціонує табір, з обласним центром туризму та створити центр національно-патріотичного виховання. Таким чином, він стане його філією, де зможуть займатися та відпочивати пластуни, спортсмени, туристи.

Нагадаємо, на межі закриття перебуває спеціалізована школа-інтернат у Великому Любіні, де навчаються діти з вадами розумового розвитку.

Юлія Осим


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!