Оздоровлення для львівських школярів. Хто відпочиватиме безкоштовно?

1944 0
Виконком Львівської міської ради погодив рішення про організацію оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2015 року. Відтак, близько 870 дітей з соціальних категорій населення отримають безкоштовний відпочинок та оздоровлення впродовж літа 2015 року.
фото: irisnetwork.net, ztaburetom.livejournal.com, dyvensvit.org

фото: irisnetwork.net, ztaburetom.livejournal.com, dyvensvit.org

Як інформує прес-служба міськради, категорії дітей, які мають право на отримання послуг з оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів, визначені ст. 24 Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей». Керуючись вищевказаним документом, управління освіти ДГП ЛМР видає безкоштовні скерування для відпочинку та оздоровлення в ДПЗОВ «Ватра» і ДПЗОВ «Старт» дітям таких категорій:

· діти – сироти і діти, позбавлені батьківського піклування;

· діти, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;

· діти з малозабезпечених сімей;

· діти з багатодітних сімей (3 і більше до 18 років);

· діти, які мають статус постраждалих від Чорнобильської, Скнилівської катастроф;

· діти з інвалідністю, які потребують особливих умов для оздоровлення (у супроводі батьків);

· талановиті, обдаровані діти (призери міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських олімпіад, конкурсів, фестивалів, спортивних змагань);

·відмінники навчання;

· дитячі творчі колективи та спортивні команди;

· діти працівників, які працюють і цілодобово перебувають у дитячих оздоровчих закладах, що знаходяться у власності територіальної громади м. Львова.  

Читайте також: Канікули із користю. Три унікальні літні табори для львівських школярів

Також було запропоновано внести до переліку категорій дітей, які мають право на отримання послуг з оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів місцевого бюджету в ДПЗОВ «Старт» і «Ватра», наступні категорії дітей:

·  діти, один з батьків яких загинув під час «Революції гідності»;

· діти, один з батьків яких брав (бере) участь антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей;

·діти внутрішньо переміщених осіб.

Упродовж  літа – 2015  відпочинок  триватиме  4 зміни  по 14 днів. Це дасть змогу охопити відпочинком – 870 дітей.  Вартість 4 – разового харчування на одну дитину віком до 10 років в день становитиме 48,5 грн., а на одну дитину віком 11-17 років (включно) 53,7 грн.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!