Озеро на Погулянці загородять через нещасний випадок влітку

3254 0
Озеро не є рекреаційною зоною, купатись у ньому заборонено.
Фото: Богдан Ємець

Фото: Богдан Ємець

У Львові озеро на вул. Вахнянина загороджують парканом через те, що влітку там втопився чоловік. Про загорожу на Фейсбук сторінці Гарячої лінії міста повідомила львів’янка Оксана Ворожко.

«Цікавить пояснення що це за проект на вулиці Вахнянина, 29. Ніщо так не прикрашає берег озера як високий, міцний паркан. Для чого, яка мета?», – запитує жінка.

На «Гарячій лінії» повідомили, що водойма не призначена для купання, не є рекреаційною зоною. Там пояснили, що ГУ ДСНС у Львівській області звернулось до Центру творчості дітей та юнацтва Галичини, аби адміністрація обмежила доступ до води.

«У зв’язку із настанням 24.08.2020р. на озері смертельного нещасного випадку, та враховуючи, що водний об’єкт не визначений, як об’єкт масового відпочинку на воді, наголошено про необхідність вжиття заходів щодо обмеження доступу до води», – йдеться у відповіді на звернення.

Тож там встановлюють паркан висотою 1,3 м. Також планують встановити трибуни, оскільки на озері часто проводять спортивні змагання та заходи. Готують технічне завдання для оголошення конкурсу на благоустрій території Центру творчості дітей та юнацтва Галичини. При цьому доступ до озера не перекривають.

Нагадаємо, 24 серпня, у Львові в озері на вул. Вахнянина топився 34-річний чоловік. За ним пірнули і дістали на берег. Чоловіка забрали у реанімацію, але, на жаль, він помер. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!