Пам'яті Гармаша, який загинув на війні, та в «Едем Резорту» Кривецького відсудили озеро. Підсумки доби

1060 0
Нині 17 березня та 387 доба героїчного протистояння російській агресії.

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 09:09, відбій – 10:39. Спостерігалась активність стратегічної авіації в рф та білорусі.

На цю ж тему: У Чорному морі помітили нетипову активність російських кораблів. Наразі в морі перебувають 20 кораблів, серед яких 4 ракетоносії, один із яких підводний. Максимально до запуску можуть бути споряджені 28 ракет.

Та: Повітряні сили уточнили, які ракети росії українська ППО не може збивати. Зокрема, проти тих, які летять по балістичній траєкторії, та ще низки ракет.

Ситуація на фронті: Американські військові швидкими темпами перекидають техніку на поле бою і тренують українські війська напередодні великого наступу на Росію, який очікується наприкінці весни, про це пише Politico. Міністр оборони США Ллойд Остін у середу після віртуального засідання багатонаціональної контактної групи «Рамштайн» заявив, що «Україна не може гаяти часу».

За даними Генштабу (станом на 6:00), основні зусилля противник зосереджує на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Ворог здійснив на них понад 70 атак.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 12 ударів по районах зосередження окупантів. Також уражено 5 пунктів управління, склад паливно-мастильних матеріалів, 2 радіолокаційні станції, станцію радіоелектронної боротьби та ЗРК на вогневій позиції.

Акцент дня: На спогад про Гармаша, який хотів відродити «Республіку святого Саду». Вечір пам’яті львів’янина Дмитра Пащука, який загинув від дрона-камікадзе 12 березня, пройшов в кафе «Республіка святого Саду». Цей заклад він планував відкрити через декілька тижнів у Львові на місці колишньої кав’ярні «Кармель».

«Його ідеї були від найреалістичніших, які можна втілити увечері, до таких, що я казав: «Дмитре, не хар мене, бо то дурниця». Він брав аркуші паперу і писав на них ідеї про Республіку. Після цього обдзвонював команду: «Алло, ну що там? Дерево привезли? А дошки? А що там зі стінами? А яке буде меню? Що будемо робити?» Десь так виглядало життя Дмитра декілька годин на тиждень, а інколи навіть на день після виконання бойового завдання на фронті», – пригадує Роман Лозинський, боєць, нардеп і близький друг Дмитра Пащука.

Ключові події:

1. У Львові провели мирну акцію, присвячену річниці трагедії в Маріупольському театрі. Фото. 16 березня 2022 року в маріупольський театр влучила ворожа бомба, незважаючи на те, що мешканці написали перед входом великими літерами «ДЕТИ». Напис був спеціально зроблений російською, щоб росіяни, які обстрілювали місто, бачили і розуміли: у цій будівлі перебувають цивільні.

На цю ж тему: Львівська студія розробила 3D-тур драмтеатром у Маріуполі. Процес оцифрування театру тривав понад три місяці;

2. Суд повернув у власність держави озеро «Едем Резорту» Кривецького. Ексголова Львівської ОДА у серпні 2019 року видав розпорядження про продаж елітному відпочинково-оздоровчому комплексу земельної ділянки площею понад 15 га. Вона розташована в одному із сіл Львівського району.

Читайте також: Водій, який пошкодив браму Личаківського цвинтаря, заперечує свою причетність до ДТП. Водію інкримінують керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння та порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження майна. Суд заслухав особу, яку притягують до адміністративної відповідальності, та свідків – патрульних поліцейських і керівника ЛКП «Музей «Личаківський цвинтар».

3. Для облаштування квазікільця на Пасічній пропонують оголосити архітектурний конкурс. Як повідомив у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» очільник Личаківської РА Орест Тимчишин, департамент міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР разом із управлінням архітектури та управлінням екології і природних ресурсів вже провели низку підготовчих робіт. Зокрема, йшлося про перемовини з керівництвом «Техвоєнсервіс», що є балансоутримувачем прилеглої території, інвентаризацію всіх зелених насаджень у межах проєктованої ділянки тощо.

Читайте також: Стало відомо, скільки коштуватиме реконструкція трамвайного депо у Львові. Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv головний виконавчий директор Lem Station Михайло Лемак, усі кошти на реалізацію проєкту виділяють інвестори. За попередніми підрахунками, бюджет проєкту становитиме орієнтовно 6 мільйонів доларів.

4.Релокація бізнесу на Львівщині. Які проблеми виникали. Львівщина стала лідером по релокації підприємств і співпраці з бізнесом. Станом на сьогоднішній день у область переїхали 225 підприємств. Йдеться про ті бізнеси, які проходили по державній програмі релокації, яка відбувалася під патронатом Кабінету міністрів. Про це під час дискусії Tvoemisto.tv повідомив директор департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда.

Читайте також: Переселенці у Львові можуть оформити пільговий тариф на паркування. Як це зробити. Раніше внутрішньо переміщені особи скаржилися на те, що у Львові не передбачені пільги для паркування. Після чого Tvoemisto.tv звернулось до Львівської міської ради за коментарем;

5. Роман про Львів увійшов до довгого списку Букерівської премії 2023 року. «Пронизаний унікальним брендом Куркова чорного гумору та чарівного реалізму, що підживлюється горілкою, «Джимі Хендрікс наживо у Львові», – це ніжний портрет одного з найцікавіших міст світу», – зазначили на сайті премії.

Читайте також: Метро, вулиці мегаполіса, звуки сирен та музика без інструментів. Як звучить Київ. Музикант і композитор Євген Філатов (The Maneken, Onuka) збирає звуки українських міст і створює з них мелодію.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!