Озеро із черепашками у Львові нарешті отримало свій статус

4281 0
Ставок Стосика зробили озером, а не технічною водоймою.
Фото: Маркіян Лопачак

Фото: Маркіян Лопачак

Озеро Стосика на Замарстинівській тепер належить громаді. На сесії Львівської міської ради проголосували ухвалу, якою визнали цю водойму об’єктом загального користування. Про це повідомив секретар Львівської міської ради Маркіян Лопачак.

«Зараз на цьому озері завбільшки майже з гектар мешкають дикі качки та річкові черепахи. А сама водойма, за даними управління екології, є найчистішою в усьому Львові», – сказав Маркіян Лопачак.

Читайте також: Львів, де живуть черепашки. Чим унікальне озеро Стосика

Нагадаємо, що став Стосика утворився понад 300 років тому. Кажуть, його назвали іменем чоловіка, який тут мешкав і працював на цегельні. У 1997 році озеро передали у користування ВАТ «Львівський дослідний нафтомаслозавод». Завод збанкрутів, а озеро у власність територіальної громади не повернули. 

Стосика гарно наповнюється із постійного джерела. Тут мешкають черпашки. Унікальність озера (чиста вода із живністю) допомогла мешканцям району відстояти територію від забудови житлового кварталу, що планувався неподалік на сусідніх ділянках.

Мешканці хочуть створити тут парк, бо біля озера є ще два гектари захаращеної недоглянутої території, яку можна раціонально використати. Поряд відновлюють джерело Черепашка. Детальніше про водойму, де мешкають черепашки, читайте у матеріалі Tvoemisto.tv.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!