У Львові планують посилити охорону садочків та шкіл уночі

3577 0
Уночі з 25-го на 26-те жовтня у Львові зловмисники обікрали дві школи та два садки, відтак у місті почали обговорювати необхідність посилення нічної охорони навчальних закладів. Журналісти Tvoemisto.tv дізнавалися, що робитимуть у Львові, аби не допустити подібних крадіжок у майбутньому.
фото: dnpr.com.uа

фото: dnpr.com.uа

«Зазвичай у навчальних закладах охорона працює в денний час. Батьки здають гроші, і школа наймає фірму, яка займається охороною закладів удень, – розповіла Tvoemisto.tv Зоряна Довганик, в.о. начальника управління освіти ЛМР. – У вечірній час школи та садочки охороняють сторожі, які є штатними працівниками у навчальних закладах. Зазвичай, це старші люди, які не завжди здатні забезпечити належну охорону».

Зоряна Довганик повідомила, що управління освіти ЛМР звернулося по допомогу до ЛКП «Муніципальна дружина» та управління Національної поліції задля покращення охорони та патрулювання навчальних закладів у нічний час.

Читайте також: Львів робить висновки: як посилюватимуть безпеку міста

За словами Юрія Діля, директора ЛКП «Муніципальна дружина» та позаштатного радника міського голови з питань безпеки міста, «Муніципальна дружина» відреагує на прохання управління освіти: «Є пропозиція скоротити ставки сторожів та посилити комунальну охорону, особливо у всіх школах та садочках. Була пропозиція, аби в кожному районі вибрати по дві школи та забезпечити їх охороною». Однак, за його словами, це питання розглядатимуть у 2017-му році. 

Як прокоментувала для  Tvoemisto.tv Катерина Рибій, прес-офіцер Львівської патрульної поліції, в місті немає достатньої кількості поліцейських, аби вони змогли чергувати на кожному навчальному пункті, проте поліція миттєво реагуватиме на виклики: «Патрульні працюють наближено до шкіл та садочків. Якщо є можливість, або якщо вони бачать там підозрілих осіб, то перевіряють територію навчального закладу та прилеглі території: подвір'я, стадіон. У Патрульної поліції Львова немає змоги поставити по парі патрульних біля кожної школи. Але якщо сторож помічає підозрілі об’єкти, він повинен негайно зателефонувати за номером 102».

Читайте також: Це не поодинокий випадок. Діти знаходять шприци і в пісочницях

Катерина Рибій додала, що щодня у Львові працює приблизно 120 поліцейських. Вони поділені на взводи, але об’єднані в одну роту. Якщо в одному районі багато викликів, а в іншому мінімально, то залучають екіпажі з іншого району. Відтак, допомога після виклику прибуде завжди, але чергувати біля шкіл постійно поліцейські не зможуть.

Нагадаємо, у Шевченківський відділ поліції надійшло чотири повідомлення про крадіжки, скоєні з приміщень двох шкіл та двох садочків. В усіх випадках до правоохоронців телефонували працівники закладів, котрі, прийшовши зранку на роботу, з’ясували, що у приміщеннях побували злодії.

Читайте також: Біля шкіл та дитсадків Львова облаштують відеоспостереження

Із приміщення школи, розташованої по вулиці Мазепи, зловмисники викрали телевізор «Самсунг» вартістю 15 000 гривень. Ще два телевізора загальною вартістю у майже 6 000 гривень були викрадені зі школи на вулиці Масарика. Із дитячого садка, розташованого по вулиці Юрія Липи, зловмисники викрали 500 гривень, які зберігались у столі одного з вихователів, а з садочку на вулиці Петра Панча за таких самих обставин викрали 1000 гривень.

Як зазначили у відділі комунікації ГУ Національної поліції Львівської області, в усіх випадках зловмисники проникали у приміщення, пошкоджуючи пластикові вікна або двері. Працівники Шевченківського відділу поліції встановлюють особи зловмисників, та просять усіх, хто був очевидцем скоєння злочинів, звертатись на оперативну лінію «102».

Додамо, упродовж тижня у Львові тричі «замінували» дитячий садок. Усі випадки виявилися хибними. А на початку жовтня на території дитсадка хлопчик знайшов шприц, який міг переносити ВІЛ-інфекцію.

Підготували Олена Ільків, Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!