Пакет подорожнього. 6 вимог для в’їзду до країн ЄС

7533 0
Як працюватиме на практиці безвізовий режим з Євросоюзом.
фото: rte.ie

фото: rte.ie

Як пише Європейська правда, в ЄС діє так званий "Шенгенський прикордонний кодекс" (Schengen border code), де зазначений порядок та правила перетину кордону іноземцями. Головний висновок з кодексу: немає жодної додаткової вимоги до тих подорожніх, які їдуть до ЄС за безвізовим режимом.

Так, європейські прикордонники перевірятимуть мету поїздки тих, хто їде за безвізом, але вимоги до них такі ж, які і до власників візи. Адже, коли ви прибули на кордон із візою в паспорті, вас так само можуть не пустити до країни. Приміром, якщо прикордонник з’ясує, що ви їдете працювати за туристичною візою.

Читайте також: Коли і як насправді діятиме безвіз: у запитаннях і відповідях

У прикордонному кодексі є п'ять вимог, які поширюються як на "візових", так і на "безвізових" іноземців.

В’їзд до країн ЄС дозволений тим громадянам, які:

1. мають на руках документ для перетину кордону (закордонний паспорт, проїзний документ дитини, диппаспорт тощо);
2. можуть обґрунтувати мету та умови свого перебування в ЄС;
3. мають достатньо фінансових засобів як для перебування в ЄС, так і для повернення в Україну, або ж здатні отримати їх законним чином (це – пряма цитата із прикордонного кодексу);
4. не перебувають у переліку осіб, яким заборонений в’їзд до ЄС;
5. не становлять загрозу для громадського порядку, безпеки, громадського здоров’я та міжнародних відносин;

6*. для тих, хто не має біометричного паспорта, до цього переліку додається шостий пункт – потрібно мати в паспорті чинну візу.

Нагадаємо,  6-го квітня, відбулося голосування Європейського парламенту щодо надання Україні візової лібералізації, під час якого ухвалили рішення щодо запровадження безвізового режиму з Україною. Рішення має затвердити  Рада Євросоюзу. Воно набуде чинності через 20 днів після опублікування, а початок роботи безвізу анонсують на червень 2017-го року.

Додамо, після прийняття безвізового режиму з ЄС тільки власники біометричних паспортів уникнуть походів до консульств та візових центрів.

Читайте також: Усе, що треба знати про оформлення закордонного паспорта у Львові. Питання і відповіді


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!