Пам’яті львівського іконописця Остапа Лозинського присвятили кліп з колядкою. Відео

2519 0
«Сам пан у злоті» була улюбленою колядкою Остапа, який дуже любив Різдво.
Фото: Остап Лозинський

Фото: Остап Лозинський

Пам’яті львівського художника та іконописця Остапа Лозинського присвятили коляду «Сам пан у злоті», кліп зроблений на мотиви його різдвяних ікон, про це повідомляють його друзі з Польщі.

«Сам пан у злоті» – колядка з Гуцульщини. Відома із записів львівського гурту «Бурдон», а також із книжки «Kolędowanie na Huculszczyźnie» польської етнологині Юстини Чонстки-Клапити.

«Колядку присвячуємо пам’яті Остапа Лозинського (1983-2022), чудового львівського художника, колекціонера та близької нам людини, з яким нам пощастило мандрувати бездоріжжями Гуцульщини, Буковини та Мараморощини», – кажуть вони.

Друзі наголошують, що «Сам пан у злоті» була улюбленою колядкою Остапа, який дуже любив Різдво.

Нагадаємо, Остап Лозинський щороку запрошував до себе на Різдво тих, хто розуміє сенс цього свята. Приходили друзі, друзі друзів, які привозили ще колядників та вертепи. У переддень Різдва 2022 року внаслідок ускладнень від коронавірусної інфекції він помер.

Кожного року після його смерті друзі символічно кажуть, що він «знову всіх збере» на Різдво навколо себе.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!