Пам’ятку архітектури на Богомольця перебудують під офіси. Візуалізація

1643 0
Будинок є пам’яткою архітектури місцевого значення.
фото: лмр

фото: лмр

Виконком Львова погодив будівництво і реставрацію ТзОВ «Інкомтранс» житлового будинку № 11 на вул. Академіка О. Богомольця під офіси.

Площа земельної ділянки становить 0,0281 га. Це землі житлової та громадської забудови. Функціональне призначення земельної ділянки – зона загальноміського центру.

Висота реконструйованого будинку не має перевищувати 19,54 м. Житловий будинок розташований у межах історичного ареалу Львова.

Зі сторони внутрішнього дворику тут мають облаштувати скляний ліфт.

Це вигляд будинку із внутрішнього дворику сьогодні:

За даними системи Youcontrol, ТзОВ «Інкомтранс» зареєстроване власне за цією адресою. Воно створене у 1998 році. Його директоркою є Світлана Маковей. Власниками станом на жовтень 2020 року є Зіновія Гагалюк та Світлана Маковей. Основним видом діяльності вказаний «вантажний автомобільний транспорт». Підприємство має податковий борг 4 тисячі гривень. 

До жовтня 2019 року власником ТзОВ «Інкомтранс» був Богдан Гагалюк, а перед тим Ростислав Молоко. Ростислав Молоко був помічником нардепа Ярослава Дубневича. Богдан Гагалюк є заступником голови Львівської обласної ради.

Триповерховий житловий будинок на Богомольця,11 споруджений у 1905 р. для Ізраеля та Саломона Ельстерів, а також Леона Топфа. Це чиншовий будинок у стилі орнаментальної сецесії, пам’ятка архітектури місцевого значення (охоронний номер №10). За будинками №9 та №11 розміщена будівля колишньої фабрики «Ельстер і Топф». Сьогодні в будівлі розташовані офіси. До сьогодні будинок зберігся з деякими переплануваннями, але загалом збережений декор фасаду. 

Христина Гоголь

Фото Центру міської історії, візуалізація забудовника



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!