Пам’ятник Шептицькому з’явиться у Львові до 29 липня

2681 0
Головний архітектор Львова Юліан Чаплінський сьогодні, 13 травня, заявив, що місто зробить все можливе для того, аби встановити пам’ятник Митрополитові Андрею Шептицькому до 29 липня. Проте, за його словами, облаштування самої площі Святого Юра може тривати довше.

«Транспортний шлях зміщується вбік скверу за рахунок тротуару. Уздовж бібліотеки та одного з корпусів Львівської політехніки облаштуємо автомобільну дорогу з двостороннім рухом без руху тролейбусів. Таким чином, ми уникаємо зрізання дерев. Працюватиме ця дорога винятково у святкові дні, коли церква потребуватиме місця для великих заходів», – розповів Чаплінський.

Він додав, що також буде облагороджено парк. «Наразі вже знесено всі ліхтарі в сквері і незабаром їх замінять на нові. Проведемо ремонт самого парку, його санація», – сказав головний архітектор Львова.

Читайте також: Як виглядатиме площа Святого Юра у Львові. Оновлений проект

Тим часом начальник управління транспорту ЛМР Віктор Щир вибачився перед львів’янами за незручності в русі транспорту через початок робіт на площі Святого Юра. За його словами, потерпіти доведеться до завершення робіт. Імовірно, роботи завершаться до кінця липня, але наразі графік їх виконання ще не складений, зазначив Віктор Щир.

Як повідомлялося раніше, у четвер, 14 травня, розпочнуться роботи з впорядкування пл. св. Юра. Зокрема, ремонтники мінятимуть аварійні інженерні мережі. У зв’язку з цим площа буде закрита для руху транспорту. Зокрема, на час проведення дорожньо-ремонтних робіт зі змінами курсуватимуть міські автобусні маршрути №2А, 15, 33, 38, та тролейбуси №2, 7, 9, 10, 12, 20.

Джерело: Galnet

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!