Пам’ятник Шевченку у Львові відреставрують до Дня Незалежності

2224 0
Протягом двох днів на проспекті Свободи у Львові тривають роботи з відновлення монумента Тарасові Шевченку та території навколо нього.
фото: facebook (Rostyslav Vasiuta)

фото: facebook (Rostyslav Vasiuta)

У результаті того, що плитка, якою викладений подіум, зіпсувалася, ремонтники планують її повністю замінити. Щоразу як падає дощ, на ній виступають білі плями з кальцію. Тому камінь замінять на якісніший. 

Читайте також: Чому загородили пам’ятник Шевченку у Львові?

Фахівці із Львівської політехніки досліджують основу пам’ятника та порадять, який матеріал використати. Ремонт триватиме два місяці. Оновленого Шевченка відкриють до Дня Незалежності України.

«Значна частина плитки почала осипатися. Зараз тривають ремонтні роботи: укріплюють фундамент, робитимемо якісне вимощення, замінюємо плити, які вже мали тріщини та втратили свою експлуатаційну здатність», - пояснив начальник відділу комунального господарства Галицької районної адміністрації Микола Захарків.

Джерело: ZAXID.NET


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!