Пандемія коронавірусу. У МОЗ назвали, хто в групі ризику

6079 0
Тим, хто був у вогнищі інфекції, а також людям, вік яких понад 60 років і хворим на низку хронічних захворювань.
Фото: Українська правда

Фото: Українська правда

У зв’язку з поширенням коронавірусу особливо необхідно зменшити мобільність тим, хто був у вогнищі інфекції, а також людям, вік яких понад 60 років і хворим на низку хронічних захворювань.

Про це сьогодні на брифінгу заявив заступник глави МОЗ, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Зокрема, за його словами, за даними опублікованої статистики Італії, в групі ризику є люди, яким понад 60 років.

«Серед них найбільша летальність. Вони найтяжче переносять коронаввірусну хворобу», – наголосив він.

Віктор Ляшко уточнив, що хвороба протікає тяжче, якщо поважний рік ускладнюється ще хронічною хворобою. В першу чергу, це діабет, хронічні захворювання органів дихання, в першу чергу, легенів.

Читайте також: Вчені дослідили найбільш сприятливу для поширенню коронавірусу погоду

А також гіпертонічна хвороба, яка, як вказує головний санітарний лікар, призводить до того, що в людина виникають ускладнення, які можуть бути несумнісні з життям.

«Тому ще раз просимо усіх, щоб сьогодні зменшити мобільність: менше виходити на вулиці, менше бути в контакті, ходити одне до одного в гості», – наголосив він.

Раніше  головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що Міністерство охорони здоров'я України буде відкликати ліцензії у лабораторій, зокрема і приватних, якщо ті не звітуватимуть про проведені дослідження на коронавірус згідно із встановленою формою.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!