Пандуси, оглядовий майданчик, канатна дорога. Як оновлять Парк культури?

4771 0
Новий дитячий майданчик, спортивна зона, місце для коворкінгу – вже невдовзі саме такі локації з’являться в оновленому Парку культури культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького. А ще пандуси, іменні дерева, струмок, оглядовий майданчик та навіть канатна дорога, яка об’єднає центр міста з парком. Про це Tvoemisto.tv розповіли у адміністрації парку.

Минулого року нове керівництво парку вирішило запитати у містян про те, яким би вони хотіли бачити новий парк. Також для цього було проведено соціологічне дослідження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львів’ян запрошують на презентацію проекту оновлення Парку культури

Усі ці дані були використано для воркшопу, який було організований минулого тижня. Його учасниками стали архітектори та ландшафтні дизайнери. Саме їх напрацювання лягло в основу проекту оновлення Парку культури. Згідно проекту парк поділили на зони, визначили функції кожної з них та наповнили їх необхідними об’єктами.

Запланували нове розвиваюче дитяче містечко (ліс для дітей), більше води у парку, модульні вуличні меблі, мобільний скейт-парк, лаундж-зону, сучасну навігацію та інше.

Тепер адміністрація парку очікує на остаточну думку від громадськості. Після цього буде оголошено тендер на розробку робочого проекту.

Почати в парку вирішили з базових речей. Це доступність парку для маломобільних груп населення – інвалідів, матерів з візочками. Відтак першочерговим завдянням є облаштування пандусів. Кошти на це виділяє один з партнерів парку.

«Втілювати проекти будемо за проіритетами, від найнеобхідніших – пандусів та вкізівників, до більш глобальних. Відтак за декілька років все це можна буде втілити», – розповіла адміністратор парку Христина Пархуць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долю Парку культури у Львові вирішуватимуть німці, поляки й білоруси

Щодо благоустрою, то в парку вирішили втілювати проект, щоб кожна людина, яка має бажання зробити щось добре для парку, закарбувати щасливий момент в житті, могла висадити дерево, поруч з яким буде іменна табличка.

На інші проекти, як от спортивний воркаут майданчик чи ковокрінгова зона, також є спонсори та партнери, які готові підтримати ідею їх втілення.

Щодо більших проектів, як канатна дорога, яка має об’єднати центр міста, Цитадель, Парк культури та Стрийський парк, то в адміністрації вказують, що це не тільки їх проект, але й цілого міста. Відтак для його втілення потрібно шукати інвестора. Адже це не лише атракція, але й один з видів транспорту для Львова, який може приносити прибуток.

Ще одним цікавим моментом може стати поява нового оглядового майданчика. Його вирішили облаштувати на місці, де зараз знаходиться Монумент слави. Однак саму пам’ятку зносити не будуть. Вона виконує звукозахисну функцію для парку, тож майданчик «інтергують» в пам’ятник, дещо його видозмінивши.

 

Підготував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!