Панно на колишньому львівському винзаводі планують передати музею «Територія терору»

2324 0
Рішення про його збереження винесуть на засідання виконкому.
фото: лмр

фото: лмр

Панно на будівлі колишнього заводу «Укрвино», що на вул. Погулянка, 26, планують передати на баланс музею «Територія терору». Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Читайте також: Вулиці Львова. Діти і квіти Погулянки

«Сьогодні під час робочого виїзду за участі представників управління охорони історичного середовища та керівництва музею «Територія терору» прийняли рішення про цінність панно і хочемо передати його на баланс музею. Ми плануємо винести рішення про його збереження на засідання виконавчого комітету. І від нього буде відштовхуватися майбутній власник будівлі», – каже він.

За словами Андрія Москаленка, наразі в управлінні напрацьовують можливі шляхи збереження пам’ятки – чи через демонтаж, чи залишивши її на тому ж місці.

Додамо, панно виготовили у 1979 році. Його авторами є художники Григорій Кічула та Ярослав Шеремета.

Читайте також: Нетуристичний Львів: пивний сад, відьмин будинок та вермут «Квіти Погулянки»

Нагадаємо, що 4 вересня у Дніпрі відбудеться аукціон із продажу цілісного майнового комплексу, що належить «Львівському агроторговому підприємству». Стартова ціна лоту становить 5,98 млн грн. Торги проводить «Українська універсальна біржа». В оголошенні зазначається, що земельна ділянка під майновим комплексом не продається, відтак майбутній власник має сам вирішити питання про оформлення користування землею. Прийом заявок на участь в аукціоні завершився 7 серпня.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!