Папа Франциск посвятить Росію та Україну Непорочному Серцю Марії

4787 0
Обряд пройде у п’ятницю 25 березня. Папа звершить його у Ватикані, а кардинал-диякон Конрад Краєвський – у Фатімі.

Під час покаянного богослужіння, яке Папа Франциск 25 березня, о 17:00, очолюватиме в базиліці Святого Петра, посвятить Росію та Україну Непорочному Серцю Марії. Того ж дня такий самий акт у Фатімі здійснить кардинал Конрад Краєвський, Папський Роздавач милостині, як посланець Святішого Отця. Про це повідомили у zbruc.eu з посиланням на директора Ватиканського пресцентру Маттео Бруні. 

Об'явлення Пресвятої Богородиці у Фатімі – серія об'явлень, що відбувалися у Фатімі в 1915-1917 роках. Найвідомішими є об'явлення Діви Марії 1917 року. Із 13 травня по 13 жовтня вона шість разів з'являлась трьом пастушкам: Лусії душ Сантуш, Жасінті Марту та Франсишку Марту. 1930 року Католицька церква офіційно визнала ці події як диво й одкровення, яке не суперечить доктрині.

Читайте також: «Ми можемо зупинити цю війну», – глава УГКЦ закликав світ донести правду про геноцид українців

За довідкою Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ, Богородиця під час об’явлення 13 липня 1917 року в Фатімі просила посвятити Росію Її Непорочному Серцю. Після об’явлень у Фатімі відбулися різні акти посвяти Непорочному Серцю Марії.

Нагадаємо, що Папа Франциск закликав припинити вбивство невинних в Україні, зосередитися на переговорах і гарантувати дієві та безпечні гуманітарні коридори. Такі слова очільник Ватикану проголосив у публічній промові 13 березня, у річницю його обрання на престол. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!