Папа Франциск ініціював збір коштів українцям, що постраждали від війни

1851 0
Євхаристійне богослужіння, яке Папа Франциск очолив на площі Святого Петра у Ватикані, в Неділю Божого Милосердя 3 квітня, завершилося проказуванням молитви «Царице Неба». Перед цим Папа звернувся із промовою до присутніх, у якій повідомив, що в усіх католицьких церквах Європи буде проведено спеціальну збірку для українців і закликав підтримати постраждалих від війни щедрими пожертвами.
фото: dt.ua

фото: dt.ua

Як інформує Радіо Ватикан, перед молитвою Глава Католицької Церкви звернувся із наступним закликом:

«У цей день, що є немовби серцем Святого Року Милосердя, моя думка лине до всіх народів, найбільше спраглих примирення та миру. Зокрема, маю на увазі тут, у Європі, драму тих, хто переносить наслідки насильства в Україні: тих, які перебувають на теренах, охоплених військовими діями, які вже викликали тисячі смертей, і понад мільйон тих, хто були змушені залишити ці території з огляду на важку ситуацію, яка й далі триває. Це, насамперед, стосується похилих віком осіб та дітей. Крім того, що я постійно супроводжую їх своїми думками та молитвою, я вирішив виступити з ініціативою гуманітарної підтримки на їхню користь. З цією метою у неділю, 24 квітня, в усіх католицьких церквах Європи буде проведено спеціальну збірку. Заохочую вірних приєднатися до цієї ініціативи своїми щедрими пожертвами. Цей жест милосердної любові, крім полегшення матеріальних страждань, має на меті висловити мою особисту та всієї Церкви близькість і солідарність. Висловлюю щире побажання, щоб це змогло допомогти без подальших зволікань сприянню мирові і пошані до права на цій землі, що зазнала дуже багато випробувань».

Читайте також: Папа Римський Франциск благословив соцмережі та інтернет

Нагадаємо, цьогорічна зустріч Папи Римського Франциска та патріарха Московського Кирила стала першою в історії для глав Римо-Католицької та Російської православної церков. Історичну подію підсумувала спільна декларація архієреїв

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!