Папа Франциск може відвідати москву і Київ після візиту в Канаду

1569 0
Папа Франциск відвідує Канаду з 24 по 30 липня.
Папа Римський Франциск / Фото: з відкритих джерел

Папа Римський Франциск / Фото: з відкритих джерел

Папа Римський Франциск висловив сподівання, що після візиту в Канаду цього місяця він міг би якнайшвидше відвідати москву та Київ. Про це він розповів у інтерв’ю агентству Reuters, передає «Європейська правда».

«Я хотів би поїхати (в Україну), і я хотів спочатку поїхати до Москви. Ми обмінялися повідомленнями про це, тому що я думав, що якби тільки російський президент дав мені маленьке вікно, щоб послужити справі миру… І тепер можливо, після того, як я повернуся з Канади, можливо, мені вдасться поїхати до України. Передусім потрібно поїхати до Росії, щоб спробувати чимось допомогти, але я хотів би побувати в обох столицях», - сказав він.

Читайте також: Папа Римський відклав поїздку до України

Агентство наголошує, що жоден Папа ніколи не відвідував москву, і Франциск неодноразово засуджував вторгнення росії в Україну. 

Зазначимо, що говорячи про ситуацію в Україні, Франциск зазначив, що між державним секретарем Ватикану кардиналом П’єтро Пароліном і міністром закордонних справ росії сергієм лавровим були контакти щодо можливої ​​поїздки в москву.

Нагадаємо, 14 червня йшлося про те, що Папа Римський Франциск сподівається на зустріч із главою російської православної церкви патріархом Кирилом у вересні в Казахстані.

12 червня також повідомляли, що Папа Римський Франциск прагне приїхати з офіційним візитом в Україну, утім поїздка відкладається через стан його здоров’я. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!