Папа Франциск прийняв владик Синоду Єпископів УГКЦ у Ватикані

1384 0
Він особисто привітався та поспілкувався з кожним єпископом.

Сьогодні, 2 вересня, в Апостольському палаці у Ватикані Святіший Отець Франциск прийняв єпископів Священного Синоду УГКЦ, який цього року проходить у Римі під назвою «Сопричастя та єдність в житті та свідченні Української Греко-Католицької Церкви». Про це повідомляє Інформаційний ресурс УГКЦ.

Звертаючись до єпископів, Папа Франциск особисто привітався та поспілкувався з кожним єпископом. За його словами, зараз існує небезпека хибно вважати, що синодальний шлях — це збирання думок, щоб потім зустрітися і досягнути якогось порозуміння.

Читайте також: Українці в Римі відзначили 50-річчя освічення собору святої Софії. Фото, відео

«Ні, Синод — це не парламент! Потрібно обговорювати справи, дискутувати, як це зазвичай відбувається, але це не парламент. Синод не означає дійти до якогось порозуміння, як у політиці: я тобі це, а ти мені оте. Ні! Синод не означає проводити соціологічні опитування, як дехто вважає, мовляв, замовимо в мирян опитування, щоб дізнатися, що маємо змінити. Ви повинні знати, що думають ваші миряни, але Синод — це не опитування, а щось інше», – сказав він.

Саме з таким духом Святіший отець побажав українським єпископам увійти в Синод – «з Духом Святим».


ТЕГИ: УГКЦ

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!