Папа Франциск заявив про «третю світову війну», яка зараз відбувається по частинах

1850 0
Понтифік сказав, що конфлікти в усьому світі свідчать про «третю світову війну».
Фото: aa.com.tr

Фото: aa.com.tr

Днями Папа Франциск під час загальної аудієнції згадав 83-ту річницю Другої світової війни та зазначив, що сьогодні ми переживаємо Третю світову війну, про що свідчать конфлікти в усьому світі. Про це пише сайт Ватикану.

Звертаючись до польськомовних вірних, Понтифік сказав, що «ви згадаєте річницю початку Другої світової війни, яка так болісно позначила польський народ», та додав, що «нехай пам’ять про минулий досвід спонукає вас плекати мир у собі, у своїх родинах, у суспільному та міжнародному житті». Додамо, що Друга світова війна почалася 1 вересня 1939 року і тривала до 2 вересня 1945 року.

Читайте також: Йому варто очистити оточення. Чи розуміє Папа, що відбувається в Україні 

Також Папа Франциск звернув увагу на війну, яка триває в Україні, зазначивши, що сьогодні ми переживаємо «третю світову війну», яка ведеться по частинах. Святіший також помолився за український народ, благаючи Богородицю підтримати його у «щоденному виборі добра, справедливості та солідарності з потребуючими, породжуючи у ваших серцях надію, радість і внутрішню свободу».

Зазначимо, що днями у Ватикані заявили, що Папа Римський засуджує загарбницьку війну росії проти України як морально несправедливу, неприйнятну, безумну і огидну. Зокрема, там зауважили, що стосовно широкомасштабної війни в Україні, яку розпочала російська федерація, виступи Святішого Отця Франциска є чіткими й однозначними в засудженні її як морально несправедливої, неприйнятної, варварської, безумної, огидної та святотатської.

Як пише сайт Ватикану, нещодавні висловлювання Папи щодо війни в Україні «потрібно розуміти як голос, піднесений на захист людського життя та цінностей, пов’язаних з ним, а не як зайняття політичної позиції».

Читайте також: «Ціль росії в цій війні – вкрасти наше майбутнє», – отець Михайло Димид

У комюніке підкреслюється, що загалом виступи Папи Франциска та його співробітників щодо війни мали на меті «закликати пастирів і вірних до молитви, а всіх людей доброї волі – до солідарності та зусиль, спрямованих на відбудову миру».

Нагадаємо, Папа Франциск 24 серпня під час публічної аудієнції говорив про війну в Україні і після цього згадав російську пропагандистку дар’ю дугіну, яка загинула у результаті вибуху автомобіля 20 серпня. Святіший Отець заявив, що вона стала «безневинною жертвою війни». Посол України у Ватикані Андрій Юраш розкритикував таку заяву Папи.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!