Папа Франциск зібрав для українців понад 10 мільйонів євро

2402 0
У католицьких церквах Європи для українців, що постраждали від війни, збирають пожертви.
фото: dt.ua

фото: dt.ua

Про це Папа Франциск повідомив  архиєпископу Клаудіо Ґуджеротті, Апостольському Нунцію в Україні під час аудієнції 7 листопада.

За повідомленням Апостольської Нунціатури в Україні, Папа хотів ознайомитися з розвитком ситуації у нашій державі та був детально поінформований про вже виконавчу фазу проекту «Папа для України». Папа нагадав, що Україна займає особливе місце в його серці та що він щодня молиться про повернення миру, про розраду для найбільш потребуючих та про прогрес країни.

Понтифік запевнив, що його жест конкретної підтримки жертв війни, що на сьогодні зібрав понад 10 мільйонів євро, бажає бути насамперед знаком християнської любові, але також і жестом, щоби той, хто страждає, не відчував себе покинутим чи забутим, та щоб міжнародна спільнота не забувала, що це її обов’язок – докладати усіх зусиль для досягнення миру у справедливості та солідарності.

Нагадаємо, перед Євхаристійним богослужінням у Неділю Божого Милосердя 3 квітня? Папа звернувся із промовою до присутніх, у якій повідомив, що в усіх католицьких церквах Європи буде проведено спеціальний збір для українців і закликав підтримати постраждалих від війни щедрими пожертвами.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!