Яка ситуація зі світлом у Львові та Києві та що сказав Папа Франциск українцям. Підсумки доби

1055 0
Нині 27 листопада та 277 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Андріана Стахів, Еспресо

Фото: Андріана Стахів, Еспресо

Ситуація на фронті: рф, ймовірно, частіше проводить обміни військовополоненими, аби вгамувати хвилю невдоволення в інформпросторі. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що в останні місяці російське міністерство оборони було помітно стриманим у проведенні таких обмінів і зазнавало критики за явну неповагу до своїх військовополонених.

російські окупанти можуть завдати нових ракетних ударів по Україні наступного тижня. Через це є ймовірність блекауту. «Потрібно заздалегідь приготувати запаси продуктів у сухому вигляді на тривалий період», – заявив голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія;

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог продовжує перегрупування військ з метою посилення частин та підрозділів на Лиманському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

ЗСУ відбили атаки окупантів на Стельмахівку Луганської області та Білогорівку, Марї’нку, Верхньокам’янське та Спірне – Донецької.

Українські ракетники та артилеристи уразили 2 пункти управління, 11 районів зосередження особового складу, зброї та техніки, а також один інший важливий об’єкт росіян.

На цю ж тему: Україні вдалося повернути з полону ще 12 людей. Загалом за останній тиждень вдалося повернути 98 українців.

Акцент дня: Папа Франциск звернувся до українців: світ відкрив для себе сильний і сміливий народ. Понтифік згадав, що за кілька тижнів буде Різдво, «і крик страждань стане ще більш відчутним». Він наголосив: «Прийде світло: не від людей, а від Бога; не із землі, а з Неба».

Цитата дня: «Попри величезну трагедію, яку ви зараз переживаєте, ваш народ ніколи не занепадав духом і не впадав у розпач. Світ відкрив для себе сміливий і сильний народ, який страждає і молиться, плаче і бореться, чинить опір і надіється, – багатостраждальний і благородний народ.

Я продовжую бути поруч із вами серцем і молитвою, з людською турботою, щоб ви відчували супровід, щоб не звикалося до війни, щоб ви не залишалися самотніми сьогодні, а особливо завтра, коли, можливо, з’явиться спокуса забути про ваші страждання».

Ключові події:

1. У Львові вшанували пам’ять жертв Голодоморів. Фото. Цьогоріч світова інформаційна кампанія до роковин проходить під гаслом: «Пам’ятаємо! Єднаємося! Переможемо!».

На цю ж тему: рф свідомо провокує штучний голод, як у 1933 році – Шмигаль. кремль зацікавлений в стані глобальної нестабільності, так само як тоді був зацікавлений в смерті українців;

2. Киянам обіцяють, що перерви в подачі світла будуть не більшими, ніж п’ять годин. Стабілізаційні графіки наразі не діють.

На цю ж тему: Як зігрітися і зберегти тепло в квартирі, коли холодно. Поради МОЗ. Перше та головне – дотримуйтеся правил багатошаровості – одягайте одразу кілька теплих речей. Наприклад, термобілизну, штани з натуральних тканин, в’язані речі, теплі шкарпетки тощо. Додатково можна вкритися пледом чи ковдрою;

3. У Львові відкоригували тарифи на тепло і гарячу воду. На час воєнного стану їх застосовувати не будуть. Йдеться про всі категорії споживачів ЛМКП «Львівтеплоенерго» і ЛКП «Залізничнетеплоенерго» (населення, бюджетні установи, релігійні організації, інші споживачі);

На цю ж тему: Мешканців Львівщини просять обмежити споживання електроенергії, аби уникнути нових відключень. При цьому за розпорядженням «Укренерго» продовжують діяти як аварійні, так і погодинні відключення.

А також: Як працює пункт обігріву у центрі Довженка. Відео. Він може прийняти одночасно 150 людей. Тут є кілька генераторів, «буржуйка», теплова гармата на дизелі, речі першої необхідності та ігрова кімната;

4. Уряд пропонує скасувати ДПА для випускників 2023 року. Кабінет міністрів схвалив законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2023 року»;

5. Львів’ян запрошують на благодійний забіг, аби підтримати «Домівку врятованих тварин». «Учасників очікує чудова динамічна траса парком «Знесіння», який розташований у центрі Львова. Будуть цікаві підйоми, спуски, чудова панорама міста. Старт та фініш дистанції будуть біля входу у Домівку врятованих тварин. Усі фінішери отримають медалі, виготовлені за унікальною технологією на 3D-принтері».

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!