Папа Римський хоче поїхати у москву, щоб поговорити з путіним

1703 0
В Україну він їхати поки не планує.
Фото: Associated Press

Фото: Associated Press

Папа Римський Франциск повідомив, що ще у березні направив пропозицію президенту росії володимиру путіну про зустріч у москві заради обговорення війни в Україні, яку розв'язала рф. Про це він сказав в інтерв'ю газеті Corriere Della Sera, передає Європейська правда. 

Читайте також: Путін може офіційно оголосити війну Україні 9 Травня

Як розповів Франциск, після двадцяти днів війни він попросив одного з кардиналів передати путіну повідомлення про те, що готовий приїхати до москви, щоб спробувати зупинити війну. Проте відповіді не отримав.

«Ми ще не отримали відповідь і ми все ще наполягаємо, хоча я боюся, що путін не може і не хоче проводити цю зустріч просто зараз. Але ж стільки жорстокості, як не зупинити?», — сказав він.

Читайте також: В Маріуполі бійці просять про процедуру, на яку під час Другої світової погодився Гітлер

Папа Римський додав, що зараз не поїде до України, оскільки вважає, що спершу має бути візит до рф.

«Спочатку я маю поїхати в Москву, спочатку я маю зустрітися з путіним», — додав він.

Франциск заявив про стурбованість тим, що путін не збирається зупинятись. За його словами, він намагається зрозуміти джерела поведінки та мотиви, що штовхають його на таку жорстоку війну.
 
Нагадаємо, що Папа Римський Франциск оголосив, що червнева зустріч з російським православним патріархом Кирилом призупинена. За чотири дні до російського вторгнення в Україну російські ЗМІ поширили інформацію про те, що російське посольство у Ватикані готується проводити зустріч папи Франциска та патріарха Кирила, яка може пройти у червні-липні, однак пізніше стало відомо, що Папа скасував її. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!