Папа Франциск порівняв війну росії в Україні з Голодомором

1227 0
Папа виступив із найрішучішим на сьогодні засудженням війни росії проти України.
Фото: franciscus

Фото: franciscus

Папа Римський Франциск 23 листопада заявив, що українці сьогодні страждають від «мук агресії», і порівняв війну росії в Україні з «жахливим геноцидом» 1930-х років, організованим радянською владою – Голодомором.

Джерело: Vatican News

Папа Франциск, виступаючи перед тисячами людей на площі Святого Петра на щотижневій загальній аудієнції, згадав про Голодомор, від якого загинули мільйони українців.

«Пам’ятаймо про багатостраждальну Україну. Цієї суботи припадає річниця жахливого Голодомору-геноциду, масового вбивства голодом у 1932-1933 роках, штучно спровокованого Сталіном. Молімося за жертв цього геноциду, і молімося за численних українців, дітей і жінок, похилих віком, малят, які сьогодні зазнають мучеництва агресії», – сказав Папа Франциск.

Читайте також: Папа Римський заявив, що має велику пошану до російського народу та згадав Достоєвського

Зазначимо, штучний голод, влаштований радянською владою в 1932–1933 роках в Україні, відомий як Голодомор. У листопаді 2006 року Верховна Рада України визнала його геноцидом українського народу. Також Голодомор визнали геноцидом ще понад 17 країн світу. Дані науково-демографічної експертизи свідчать, що загальна кількість людських втрат в Україні від Голодомору 1932–33 років становить майже 4 мільйони осіб.

Нагадаємо, нещодавно глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав подарував Папі Римському Франциску шматок російської міни, що пошкодила фасад греко-католицького храму в Ірпені.

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!